Metro-portal.hr

objavljeno 21.02.2010. 13:14:28
BODY MOVIN'

Žene govor tijela razumiju puno bolje od muškaraca

Oko 90 posto povezivanja dvije osobe događa se neverbalno no, koliko smo svjesni poruka koje naše tijelo šalje drugoj strani?

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)

Idući put kada osjetite da vas netko privlači zastanite na trenutak i razmislite o reakcijama prema toj osobi. Otkriva li vaše tijelo stvari koje um želi sakriti? Koliko ste u stvari svjesni poruka koje neverbalno šaljete potencijalnom partneru?

Svaki čovjek trebao bi se potruditi naučiti što više o govoru tijela osoba koje ih privlače. Uz to pametno bi bilo naučiti i kako vlastito tijelo reagira na privlačnu osobu. Za stidljive osobe najvažnije je skupiti hrabrost i uspostaviti kontakt očima. Dobar početak je okretanje tijela prema osobi koja vas privlači jer joj to daje do znanja da postoji interes za nju, ali budite pažljivi da ne budete previše očiti, piše britanski Telegraph u komentarima knjige "Body language" Jamesa Borga.

Istraživanja su pokazala da muškarci u primanju kao niti u slanju tih signala nisu toliko dobri kao žene. One će mnogo efikasnije izraziti svoj interes pa će muškarac dobiti širok spektar indikatora koji uvelike mogu pomoći u romantičnom povezivanju dvoje ljudi.

Neki od znakova, poput širom otvorenih očiju, poigravanja s kosom, približavanje ili pomicanje nogu prema njemu, većina muškaraca dobro poznaje. Žene pomoću toga otvoreno pokazuju da su zainteresirane i da žele biti osvojene.

Muškarci nude mnogo manje znakova, a i među njima se ponekad kriju dvosmislene poruke. Muškarci također diraju kosu, namještaju kravatu ili se igraju dijelovima odjeće no, neki time ženi žele poručiti da im je privlačna dok je drugima nelagodno. Načelno, može se reći da ako muškarac ženu intenzivno gleda u oči i vrat postoji velika vjerojatnost da mu se ona sviđa.

Bilo bi zaista dobro kada se u nekoliko trenutaka moglo saznati komu se sviđamo, a komu ne. Time bi se prvenstveno izbjeglo brojne nesporazume koji redovno nastaju zbog nepoznavanja razlike između običnog prijateljskog ponašanja i privlačnosti.

U slučaju veza između žena i muškaraca, čak 90 posto povezivanja predstavlja ono što nije izrečeno. Zbog toga je vrlo bitno naučiti čitati znakove tijela jer je uz poznavanje ključnih signala lakše odrediti postoji li ili ne postoji privlačnost između dvoje ljudi.

21.02.2010. 13:14:28
http://metro-portal.hr/zene-govor-tijela-razumiju-puno-bolje-od-muskaraca/33676/