Metro-portal.hr

objavljeno 27.06.2013. 18:15:00
WTF?!

Žene godinu dana života utroše brojeći kalorije

Prosječna odrasla osoba na čisto brojanje kalorija tijekom čitanja deklaracija i razmišljanju o njima tijekom pripreme hrane potroši 338 dana života

Zdrava prehrana uzima vrijeme
Zdrava prehrana uzima vrijeme (Arhiva)

Vrijeme trošimo na razne stvari, no kad počnemo zbrajati utrošeno ponekad dođemo do zapanjujućih brojki od kojih se vrti u glavi. Tako je istraživanje pokazalo da žene prosječno na brojanje i razgovor o kalorijama potroše cijelu jednu godinu svog života. 

Naime, žene barem dva sata tjedno provode u razgovoru o prehrani, što znači da se zbog kilograma, dijeta i izgleda uzrujavaju 127 sati godišnje, što pomnoženo s prosječnim životnim vijekom žene od oko 67 godina daje cijelu jednu godinu.

Muškarci, unatoč općem mišljenju da takvim stvarima ne pridaju previše pažnje, zapravo na razgovore o hrani i dijetama potroše tek trećinu manje, 304 dana svog života, što daje prosjek od 18 minuta razgovora dnevno.

Prosječna odrasla osoba na čisto brojanje kalorija tijekom čitanja deklaracija i razmišljanju o njima tijekom pripreme hrane potroši 338 dana života, prosječno oko 20 minuta dnevno. Gotovo trećina ljudi to sve radi kako bi skinula kilograme i ugodila partneru

27.06.2013. 18:15:00
http://metro-portal.hr/zene-godinu-dana-zivota-utrose-brojeci-kalorije/78975/