Metro-portal.hr

objavljeno 26.01.2023. 13:01:00
ŽENE

Ženama nekad treba pauza...

Zašto je toliko važno da žene uspore, uzmu pauzu i odnose se prema sebi s više suosjećanja nego inače tijekom menstruacije?

Vrijeme je za pauzu...
Vrijeme je za pauzu... (Arhiva)

Kad imate menstruaciju, sasvim je prirodno da se žene tada osjećaju bez energije i umornije nego inače. Zbog suvremenog ubrzanog ritma života rijetko tko uzima slobodno vrijeme i svom tijelu priušti potreban odmor. 

Menstruacija je za čišćenje žene. Tijelo tada treba odmor kako bi se obnovilo i obavilo svoj posao. Ako si žena to ne priušti, često se suočava s raznim neželjenim simptomima. Česte su bolne mjesečnice, bolovi u donjem dijelu leđa i neredovite mjesečnice, negativne emocionalne promjene i umor.

Odmor je prirodna potreba organizma koju moramo poštovati kada je osjetimo. Nažalost, mnoge žene još uvijek na odmor gledaju kao na slabost, dovodeći svoje tijelo u sve veću neravnotežu koja onda dovodi do još većih problema.

Menstrualne bolove uzrokuju grčevi maternice, koji mogu biti slični grčevima tijekom poroda. Njihova je svrha odbaciti unutarnju sluznicu maternice tijekom menstruacije. Bol se može širiti iz trbuha u donji dio leđa i noge. Bolni grčevi obično traju jedan dan, ali mogu trajati i nekoliko dana. Prema Women's Health Concernu, čak 80 posto žena osjeti menstrualne bolove u nekom trenutku svog života. Od 5 do 10 posto žena osjeća tako jaku bol da ne može normalno funkcionirati tijekom menstruacije.

Stoga, uzmite pauzu, bez obzira na to gdje ste i što radite... bit će vam bolje.

26.01.2023. 13:01:00
http://metro-portal.hr/zenama-nekad-treba-pauza/140881/