Metro-portal.hr

objavljeno 18.12.2009. 12:14:59
PRESTRAŠNO

Žena na Twitteru opisivala umiranje vlastitog djeteta

Koja je granica do koje pojedinac može opisivati privatni život na društvenim mrežama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Twitter)

Spasioci su svim naporima pokušavali spasiti život 2-godišnjeg dječaka koji je upao u bazen. Za to vrijeme majka je bila na Twitteru i opisivala zbivanja.

"Molim vas da se molite kao nikada prije, moj dvogodišnji sin je pao u bazen", stajalo je na profile 'Military-Mom' iza kojeg se nalazi 30-godišnja Shellie Ross, majka malenog Brysona. U tim trenutcima djelatnici hitne pomoći su nastojali oživjeti nesretnog dječaka. Nažalost, bez uspjeha. Pet sati kasnije Bryson je proglašen mrtvim, a majka je sjela za računalo in a Twitteru napisala: "'Prisjećam se svog djeteta od milijun dolara".

No tu nije kraj. Shellie je nedugo nakon toga učitala fotografije svojeg sina koje je do ovog trenutka pregledalo više od 5 tisuća ljudi.

Korisnici društvene mreže podijeljenih su reakcija. Logično je zapitati se gdje je granica do koje pojedinac može ići u opisivanuju svojeg privatnog života, naročito na servisima poput Twittera ili Facebooka. Koja normalna osoba bi u trenutcima dok joj dijete umire sjedila za računalom i još o tome pisala tisućama stranaca? Je li to iz očaja? Ili bizarne ovisnosti o Twitteru? Ili ta žena jednostavno nije normalna?

Pitanja je milijun. No, na kraju važne su samo činjenice da je hitnu pomoć pozvao drugi sin Shellie Ross nakon što je primijetio da mu je mlađi brat upao u bazen, a ne ona i da je majka svoju prvu poruku na Twitteru postavila u 10.22, minutu prije nego što je pozvana pomoć koja je do kuće stigla točno u 10.38. Oko 34 minute kasnije, Ross je postavila novu poruku.

Žena se branila kako nije opisala čitavu nesreću te da ona i suprug žele na miru oplakati smrt svojeg sina.

18.12.2009. 12:14:59
http://metro-portal.hr/zena-na-twitteru-opisivala-umiranje-vlastitog-djeteta/28850/