Metro-portal.hr

objavljeno 23.09.2010. 20:37:50
OPORAVLJA SE

Žena koju su ozlijedile krhotine aviona stabilno

Pacijentica Marija Klipa, koja je operirana nakon teških ozljeda zadobivenih na tlu od krhotina vojnih zrakoplova, oporavlja se u ogulinskoj Općoj bolnici te su joj sve životne funkcije stabilne

Krhotina zrakoplova
Krhotina zrakoplova (CROPIX)

Kirurzi Igor Tripalo i Zlatko Grbačić nakon četverosatne operacije kazali su da je pacijenciti za sada ruka spašena od amputacije, iako je bila potrebna rekonstrukcija dijela kosti lijeve nadlaktice, a oštećeni su i živci i mišići.

Zlatko Grbačić također je kazao da on unatoč tomu vjeruje u oporavak ruke, ali da će to dugo trajati. "U ruci smo pronašli manji metalni dio i sačuvali ga za istražitelje", kazao je Grbačić u trenutku kad ga je iznosio iz operacijske dvorane te ga na trenutak pokazao.

U bolnici je bio župan Ivan Vučić koji je razgovarao s rodbinom ozlijeđene žene te s kirurzima. Istaknuvši kako mu je žao što se dogodila zrakoplovna nesreća, župan Vučić je kazao kako mora pohvaliti interventne službe Centar 112, HGSS te vatrogasce koji su sjajno obavili posao prije nego su prepustili mjesto pada zrakoplova vojsci i policiji. (hina/metro-portal)

23.09.2010. 20:37:50
http://metro-portal.hr/zena-koju-su-ozlijedile-krhotine-aviona-stabilno/48553/