Metro-portal.hr

objavljeno 05.06.2009. 14:07:02
'ČOVJEK OD BIZNISA'

Željko Kerum preuzeo vlast i najavio prve poteze

'Tvrtke se neću odreći jer zakon po tom pitanju još nije jasan', kaže novi splitski gradonačelnik

(Ante Čizmić, CROPIX)

Nakon jučerašnjeg propuštanja primopredaje vlasti novi splitski gradonačelnik jutros je, s minimalnim kašnjenjem, preuzeo svoju novu funkciju uz izjavu kako on i tim nisu zakasnili u preuzimanju gradske uprave jer su u okviru propisa čekali da prođe službeni rok za žalbe Izbornog povjerenstva.

"Ja sam čovjek iz biznisa, više za djela nego za riječi, pa ću zato odmah krenuti za poslom", najavio je gradonačelnik i dodao kako će se prvo pobinuti da za svu splitsku djecu osigura mjesto u vrtićima. Na to ga je kako kaže, potaknuo poziv pjevača Joleta koji ga je zamolio da za njegovo dijete osigura mjesto u vrtiću.

Kerum je izjavio i kako još ne zna tko će biti novi predsjednik Gradskog vijeća. Prije desetak dana najavio je da će to biti njegova sestra Nevenka Bečić, a danas je dodao i kako se ne namjerava odreći tvrtke.

"Kako se mogu odreći svoje sestre? Ona je moja krv. A nisam se nikada odrekao niti ću se odreći svoje tvrtke. Zakon po tome još uvijek nije jasan, a kad budem riješio sve svoje poslove, obavijestit ću vas", kazao je gradonačelnik i dodao kako niti s jednom strankom nije razgovarao o koaliciji u Gradskom vijeću.

Uz to objasnio je jučerašnji oglas u Slobodnoj Dalmaciji rekavši kako je to bio jedini način da bude siguran da će novinari vjerno prenijeti što on ima reći.

"Naći ću svećenika i blagosloviti svoj ured, to će mi biti prvi potez", zaključio je Kerum i dodao da će raditi 'brzo i konkretno' pa kome se sviđa sviđa, a kome ne neka ga gleda kako radi.

05.06.2009. 14:07:02
http://metro-portal.hr/zeljko-kerum-preuzeo-vlast-i-najavio-prve-poteze/18617/