Metro-portal.hr

objavljeno 22.08.2012. 12:35:13
SUKOB INTERESA

Želite znati sve tajne političara? Prijavite se!

Rok za podnošenje prijava je 15 dana, a biraju se četiri člana i predsjednik Povjerenstva, na mandat od pet godina

Morate imati pravosudni ispit ...
Morate imati pravosudni ispit ... (Arhiva)

Saborski Odbor za izbor i imenovanja danas je raspisao javni poziv kandidatima za članove Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana, a biraju se četiri člana i predsjednik Povjerenstva, na mandat od pet godina.

Kandidirati se mogu hrvatski državljani s fakultetskom diplomom koji imaju najmanje osam godina radnog iskustva u struci i istaknute rezultate rada, te koji nisu kažnjavani niti se protiv njih vodi kazneni postupak. Kandidat također ne može biti član niti jedne političke stranke, a to nije smio biti niti tijekom posljednjih pet godina.

Od kandidata koji se prijavljuju za predsjednika Povjerenstva, uz ostale dokumente, traži se i uvjerenje o položenom pravosudnom ispitu.

Danas raspisan javni poziv već je treći pokušaju da se popuni Povjerenstvo po zakonu iz 2010., a koji je predvidio da u tom tijelu ubuduće neće sjediti saborski zastupnici, već isključivo članovi iz reda uglednih javnih djelatnika.

Za njihovo je imenovanje, međutim, potrebna većina svih saborskih zastupnika, odnosna najmanje 76 glasova što do sad nije uspio dobiti niti jedan od kandidata koji su se javili na javne pozive raspisane lipnju i listopadu 2011.

22.08.2012. 12:35:13
http://metro-portal.hr/zelite-znati-sve-tajne-politicara-prijavite-se/73443/