Metro-portal.hr

objavljeno 06.09.2010. 00:50:00
STROGI REŽIM

Želite li djevojčicu, jedite grah a izbjegavajte banane

Žene koje žele roditi djevojčicu trebaju jesti točno određenu hranu i češće se seksati, tvrde znanstvenici

trudnoća djevojčica
trudnoća djevojčica (Shutterstock)

Žene koje žele roditi djevojčicu trebale bi se držati točno određene prehrane i rasporeda seksa, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Maastricht u Nizozemskoj. U svom petogodišnjem istraživanju zaključili su da bi žene koje žele curicu trebale izbjegavati banane, a umjesto toga češće jesti grah i tvrdi sir, prenosi Daily Mail.

Naime, prava formula za djevojčice je izbjegavanje hrane bogate natrijem i kalijem, a konzumiranje više hrane s kalcijem i magnezijem.

Hrana bogata natrijem i kalijem su inćuni, masline, slanina, salama, dimljeni losos, škampi, krumpir, mesne prerađevine, kruh, kolači i slično.

>> Uskoro test koji predviđa rizik od pobačaja

Umjesto toga, preporuča se hrana koja sadrži velike količine kalcija i magnezija. Hrana bogata kalcijem uključuje tvrdi sir, jogurt, špinat, bademe, zobenu kašu, brokulu, naranče, rabarbaru, konzervirani losos, tofu. Puno magnezija, pak, ima u orašastim proizvodima, žitaricama, smokvama i grahu.

>> Planirate bebu na zimu? Razmislite još jednom

Osim toga, žene koje žele djevojčicu trebale bi se češće seksati, ali ne u danima malo prije ili nakon ovulacije.

Znanstvenici su u studiju uključili 172 žene iz zapadne Europe u dobi između 23 i 42 godine. Svakoj od njih zadan je strogi režim prehrane. Većina žena je odustala jer se nije mogla držati rasporeda hrane i seksa, a 21 žena je izdržala do kraja. Od 21 žene koje su uspjele, čak njih 16 je rodilo djevojčice, što je uspješnost od 80 posto.

Zanimljivo je da način prehrane oca, kako tvrde nizozemski znanstvenici, nema veze sa spolom djeteta.

06.09.2010. 00:50:00
http://metro-portal.hr/zelite-li-djevojcicu-jedite-grah-a-izbjegavajte-banane/47392/