Metro-portal.hr

objavljeno 08.04.2012. 22:21:08
ANTI-AGING TERAPIJA

Želite izgledati mlađe? Seksajte se što češće

Zdrav seksualan život čini razne plastične operacije i tretmane pomlađivanja apsolutno nepotrebnima

Seks ima pregršt pozitivnih efekata na ljudsko zdravlje, od efikasnog oruđa za uklanjanje stresa do održavanja mladolikog izgleda. Glumica Joan Collins, poznata po ulozi Alexis Carrington u tv-sapunici Dinastija, tvrdi da je seks njeno tajno oružje za održavanje mladolikog izgleda, a ta tvrdnja nije bez znanstvenog pokrića.

Naime, brojna istraživanja pokazala su da nas seks može pomladiti, učinit nas fizički aktivnijima, te općenito poboljšati kvalitetu života, a to je tako zbog:

Manje mrštenja, više smijeha - Za vrijeme seksa, a pogotovo prilikom orgazma, pojačano se luče endorfini, neurotransmiteri koji se ponašaju poput analgetika i pobuđuju osjećaj dobrobiti. Endorfini izazivaju privremenu euforiju i sreću, a ti osjećaji imaju posljedicu da nas fizički štite od utjecaja godina jer se manje mrštimo i više smijemo.

Okrepljujući san - Za vrijeme orgazma žensko tijelo luči oksitocin, hormon ljubavi, koji produbljuje osjećaj povezanosti sa partnerom i otklanja tjeskobu. Jača veza s partnerom, te manjak životne napetosti može rezultirati mirnim, bezbrižnim i dubokim snom koji je nužan za kvalitetnu regeneraciju tijela. Oksitocin, također, ima protuupalna svojstva tako da rane zacjeljuju puno brže.

Održava liniju - Fizički napori za vrijeme seksa garantiraju ne samo prženje kalorija i masnih naslaga, nego i izgradnju i održavanje tonusa mišića. Puno seksa može uzrokovati interesantni paradoks: jačanje mišića povećava izdržljivost, a to dovodi do još boljeg i dužeg seksa.

Briše bore - Desetogodišnja studija provedena nad više od 3500 amerikanki i europljanki pokazala je da žene koje su imale aktivniji seksualni život izgledaju mlađe. Ispitanice koje su pohvaljene da izgledaju „super mlado" imale su minimalno tri spolna odnosa tjedno.

Mlađe srce - Britanski liječnici otkrili su 2002. godine vezu između dva snošaja tjedno i nižeg rizika od srčanog udara. Seks pojačava aktivnost kardiovaskularnog sustava, a to može ojačati srce.

Botoks budućnosti - Istraživanje Sveučilišta Graz pokazalo je da spermidin, spoj iz ljudske sperme, usporava starenje stanica štiteći ih od štetnog djelovanja slobodnih radikala. Dapače, znanstvenici su uočili da spermidin popravlja stanična oštećenja i da pomlađuje samu stanicu. Iako treba provesti detaljnija ispitivanja na ovu temu, rezultati studije donijeli su interesantne informacije.                   

08.04.2012. 22:21:08
http://metro-portal.hr/zelite-izgledati-mladje-seksajte-se-sto-cesce/69871/