Metro-portal.hr

objavljeno 08.11.2017. 21:33:00
OPA!

Želite bolji seksualni život? A da ga prestanete pokušavati popraviti?

Ono nije još jedan savjet o onome što biste trebali...ali možda jest čarobna formula.

Čarobna formula vrlo je jednostavna
Čarobna formula vrlo je jednostavna (Pexels)

Živimo u svijetu u kojemu pljušte savjeti o tome kako treba izgledati seksualni život, što isprobati, koju igračku kupiti, gdje se seksati i koliko puta tjedno.

Peggy Kleinplatz sa Sveučilišta u Ottawi istraživala je što to čine ljudi koji za sebe tvrde da imaju odličan seksualni život i došla do neočekivanog rezultata: najzadovoljniji su seksualnim životom upravo oni koji su tijekom čina mentalno prisutni.

Mentalna prisutnost podrazumijeva da ćemo se koncentrirati na ono što upravo radimo, a ako vodimo ljubav, to znači da ćemo svu pažnju usmjeriti na partnerov dodir i fizičke osjete. To znači da nećemo brinuti o tome što radimo, kako izgledamo, o čemu partner razmišlja i o tome što sutra moramo kupiti u supermarketu.

Zanimljivo je da ispada da najbolji seks imaju upravo oni koji ne čine ništa drugo već se samo koncentriraju na njega.

To je ujedno i najteže postići, ali nipošto nije nemoguće. Jedino što trebamo je naučiti utišati sve zvukove koji naš um mame na lutanje. Biti prisutan u trenutku znači postati svjestan misli koja nam ne da mira, a onda ju pustiti da ode i usredotočiti se natrag na partnera.

Seksualni terapeuti preporučaju vježbanje prisutnosti u trenutku jer istraživanja pokazuju da doprinosi povećanju ženskog libida i lakšem postizanju orgazma.

Piše: Andrea Holi
08.11.2017. 21:33:00
http://metro-portal.hr/zelite-bolji-seksualni-zivot-a-da-ga-prestanete-pokusavati-popraviti/108354/