Metro-portal.hr

objavljeno 11.09.2009. 13:58:44
Tajna dobrog izgleda

Želite biti privlačniji? Družite se s manje atraktivnim osobama

Zaboravite skupu šminku i dizajnersku odjeću. Tajna dobrog izgleda nalazi se u druženju s manje atraktivnim osobama.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)

Naime, studije su pokazale da naša prosudba ljudi ovisi o tome u kakvom se društvu nalaze. Ako se osoba prosječnog izgleda nalazi u društvu koje nije tako atraktivno, sama će bolje izgledati. S druge strane, ako se nalazi u društvu prijatelja dobrog izgleda vrlo lako se može dogoditi da uopće ne bude primjećena.

Još jedan od savjeta koji bi mogli pomoći u podizanju atraktivnosti jest da se okružite osobama suprotnog spola tzv. ˝Hugh Hefner efekt˝. Osnivač Playboya nije u cvijetu mladosti, ali izgleda poželjno s obzirom da se stalno nalazi u društvu ljepotica. ˝Ako pogledate Hugha Hefnera možda nećete biti impresionirani njegovim fizičkim izgledom. No čim se pojavi u društvu lijepih žena, vrlo vjerojatno ćete mu pridati neke osobine poput šarma i duhovitosti, o kojima prije niste razmišljali˝, objašnjava psiholog Anthony Little.

Isti efekt proteže se i na životinje. Kada su istraživači stavili gumenu kokoš pored pijetla, ostale kokoši brzo su se okupile oko njega.

Studija objavljena prošli mjesec, otkrila je kako su ženama privlačniji oženjeni muškarci od onih solo. Čini se da ih nečija naklonost čini poželjnijima i podiže im vrijednost u očima suprotnog spola. ˝Razlog tomu jest što su oženjeni muškarci već pokazali svoju sposobnost vjernosti te izvršavanja obaveza koje donosi bračni život, te su na neki način njihove kvalitete već provjerene˝, navodi se u studiji.

I naši roditelji su nam inspiracija prilikom potrage za partnerom. Istraživanja su pokazala da muškarce privlače žene koje nalikuju njihovim majkama, dok djevojke biraju muškarce koji ih podsjećaju na očeve. ˝Ako ste muškarac čija majka je imala plave oči, vrlo vjerojatno ćete tražiti partnericu s istom bojom očiju. Ako ste imali mlađe roditelje, tražite ćete partnera koji izgleda mladoliko, a ako ste imali starije roditelje, privlačit će vas osobe zrelijeg izgleda˝, objašnjava dr. Little.

11.09.2009. 13:58:44
http://metro-portal.hr/zelite-biti-privlacniji-druzite-se-s-manje-atraktivnim-osobama/21875/