Metro-portal.hr

objavljeno 14.06.2010. 15:43:23
NEMA PREDAJE

Zelena akcija u četvrtak organizira prosvjed na Cvjetnom

POGLEDAJTE VIDEO - Predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević najavio je da Zelena akcija i Pravo na grad kreću u novi val prosvjednih aktivnosti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/CROPIX)
Danas istekao rok od deset dana koji su udruge dale nadležnim institucijama koje, tvrdi, nisu napravile nikakav pomak da bi se riješio problem u slučaju gradnje ulazno-izlazne rampe za podzemnu garažu Hoto projekta u Varšavskoj ulici.

S konferencije za novinare u Varšavskoj pozvao je sve građane na miran prosvjed u četvrtak, 17. lipnja, na Cvjetni trg gdje će se u 19 sati održati i prigodni kulturno-zabavni program, a pročitat će i proglas "Ne damo Varšavsku!" koji potpisuju osobe iz kulturnoga i javnoga života grada.

Iz Zelene akcije i Prava na grad danas su najavili kako će ih u srijedu primiti i hrvatski predsjednik Ivo Josipović s kojim će, rečeno je, razgovarati o razvoju događaja u Varšavskoj ulici.

Tomašević je napomenuo da u četvrtak, na poziv udruga, u Hrvatsku dolazi Rolf Holub predsjednik parlamentarnog istražnog povjerenstva za austrijsku istragu oko Hypo banke kako bi, navodi Tomašević, pomogao rasvijetliti okolnosti pod kojima je Hoto grupa dobila kredit od Hypo banke za projekt Cvjetni.

Podsjetio je kako su Hoto grupa i Hypo banka surađivale niz godina u projektima Hoto tornja u Savskoj ulici i i Castelum centra u Hebrangovoj ulici.

Predsjednik udruge Pravo na grad Teodor Celakoski kazao je kako svojim daljnjim aktivnostima žele poručiti nadležnim institucijama i investitoru da neće odustati. "Krenula je logika iscrpljivanja, no mi nećemo odustati i zato tražimo široku javnu podršku", kazao je. Podsjetio je da je prošlo točno mjesec dana od rušenja ograde oko mjesta planiranog za ulazno-izlaznu rampu u Varšavskoj, a da nadležni, istaknuo je, "ništa nisu poduzeli iako su tvrdili da hoće". (hina/metro-portal/infopunkt)

14.06.2010. 15:43:23
http://metro-portal.hr/zelena-akcija-i-pravo-na-gradu-u-cetvrtak-organiziraju-prosvjed-na-cvjetnom/42560/