Metro-portal.hr

objavljeno 25.01.2013. 03:32:00
KLUB

Žedno uho se otvara u podrumu Klovićevih dvora

Program Žedno uho evoluirao je od male klupske atrakcije u etabilirano ime, a sad ima i stalni prostor

Pressica u prostorijama kluba Žedno uho
Pressica u prostorijama kluba Žedno uho (Arhiva)

Na današnjoj press konferenciji održanoj u prostorima Galerije Klović je predstavljen je Žedno uho klub. Klub se nalazi u podrumu Galerije Klović i njegov kapacitet je do 250 posjetitelja ukoliko se u klubu odvija koncert. Za potrebe klupskog programa kapacitet se povećava.

Na presici se razgovaralo o novoj koncepciji Žednog uha u suradnji s Galerijom Klović kojom upravlja Marina Viculin. Ravnateljica sve popularnije galerije je izrazila veliko zadovoljstvo suradnjom koja će, kao što je naglasila, sigurno mnoge iznenaditi.

Galerija Klović je odlučna u širenju svoje djelatnosti i na upravo poznatu publiku sklonu programima Žednog uha koja će zasigurno otkriti niz zanimljivih izložbi koje se događaju u samoj galeriji dolazeći redovito u klub Žedno uho. Osim Ravnateljice galerije, sve o suradnji i programu je pojasnio direktor Žednog uha - Mate Škugor:

Osjetio sam atmosferu budućeg kluba već samim ulaskom u podrum Klovićevih dvora. Odlučio sam se stoga potpuno posvetiti tome, jer vidim veliki potencijal. Upravo zbog ozbiljnosti u budućem radu kluba Žedno uho sam i izašao iz produkcijskog tima Terraneo Festivala"

O radu kluba, programu i koncepciji su govorili i urednik programa - Nenad Borović:

"Clubski program kreirat ćemo po staroj provjerenoj recepturi klubova s kraja 70' i 80' gdje je izbor glazbe kao i tehnika miksanja DJ-a vrhunska i autentična, bez da promet šanka diktira žanr/stil glazbe. Cilj je zabaviti i rasplesati publiku kvalitetnom glazbom koja obuhvaća veliki dio glazbene povijesti reproduciranoj na savršenom razglasu u kombinaciji sa kreativnim video / svjetlosnim dizajnom, što su osnovni elementi kvalitetnog noćnog kluba.

Osim spomenutih na konferenciji su predstavljena i dva rezident DJ-a, Matt Davies iz Engleske. DJ koji ostaje u Zagrebu kao jedan od ključnih ljudi koji će voditi klupski program i DJ Eddie Ramich, DJ s međunarodnom reputacijom koji će paziti da svaka subota u klubu bude za pamćenje.

Okupljenima se također obatio i Ivan Marušić - Klif, poznati multimedijalni umjetnik koji će u klubu postaviti stalnu video instalaciju.

"U klubu Žedno uho ću realizirati zahtjevnu low-tech video instalaciju sa 16 kamera, stotinjak crno-bijelih televizora, kilometrima kabela. Cijeli sustav će raditi pod kompjutorskom kontrolom. Budući da televizori jako polako putuju iz Kine, instalacija će se realizirati tek za nekoliko mjeseci."

Mario Posavec - Marek, je objasnio sve o kvaliteti zvuka u klubu koji će voditi veliku o tom, neizostavnom dijelu kvalitetnog glazbenog izričaja.

Usred same konferencije, novinare i druge posjetitelje je svojim nastupom zabavio Kandžija, koji će svoj novi album uskoro predstaviti u klubu.

Klub se za publiku otvara 1. veljače, te će na otvorenju u klubu nastupiti JIMMIE BARKA EXPERIENCE (SLO), a nakon koncerta do ranih jutarnjih sati, novootvoreni klub će ugostiti FUNKY SABOR! DJs :Mr. DIRTY HAIRY (Uk/Hr) & SMEĐI ŠEĆER.

PROGRAM / ŽEDNO UHO / VELJAČA 2013.

1.02. / Koncert: JIMMIE BARKA EXPERIENCE (SLO) / 22h / 25 Kn

Clubbing: FUNKY SABOR! DJs :Mr. DIRTY HAIRY (Uk/Hr) & SMEĐI ŠEĆER / / 00h

2.02. Koncert: MARK EITZEL BAND (USA) // 21h / 65Kn/80Kn

Clubbing: KO-DECKS DJs : EDDY RAMICH vs JOGARDE / 00h / 35Kn

8.02. Koncert: BRUJAČI // 21h / 35Kn

Clubbing: FINA SELEKCIJA DJs : PIPS & MAYA MILICH & JOSIP KLOBUČAR//00h/25kn

9.02. Koncert: STEVE WYNN & CHRIS CACAVAS (USA) // 21h / 65Kn/80Kn

Clubbing: KO-DECKS DJs: RAINER TRUEBY (DE ) & EDDY RAMICH // 00h / 45kn

15.02. Clubbing: YABBATON SPECIAL: ALEXANDER NUT (UK) & YESH & Mr.DIRTY HAIRY// 22h / 40Kn/50Kn

16.02. Koncert: KANDŽIJA I GOLE ŽENE (promocija albuma) // 21h / 35Kn/50Kn

Clubbing: KO-DECKS DJs: ILIJA RUDMAN all night long // 00h / 40Kn

22.02. Clubbing/session: PRIČAJ NA BUBNJEVE : SUNNY SUN & K'POW & MURRAT ! ' (hosted by KANDŽIJA) // 22h / 30Kn

23.02. Koncert: METZ (CA) // 21h / 45Kn/60Kn

Clubbing: KO-DECKS DJs: JAN KINCL & ALEN S. // 00h / 35kn

1.03. Koncert: ST!llNES // 21h / 35Kn/45Kn

Clubbing: FUNKY SABOR with KOPAJ OVO! DJs: SMEĐI ŠEĆER & JOPA // 00h / 25KN

25.01.2013. 03:32:00
http://metro-portal.hr/zedno-uho-se-otvara-u-podrumu-klovicevih-dvora/76133/