Metro-portal.hr

objavljeno 24.03.2020. 17:01:00
WHO

Zdravstveni sustav na rubu eksplozije

Pandemija se "ubrzava", no njezin hod može se izmijeniti, ocijenila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u ponedjeljak pozivajući države da krenu "u napad"

Sve ih je više...
Sve ih je više... (Arhiva)

S više od 1,8 milijardi ljudi u izolaciji, preko 16.500 umrlih i zdravstvenim sustavima nekoliko država na rubu sloma, pandemija Covida-19 nastavlja se ubrzavati i sijati paniku po svijetu. Pandemija se "ubrzava", no njezin hod može se izmijeniti, ocijenila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO)  u ponedjeljak pozivajući države da krenu "u napad" tako što će testirati sve slučajeve i u karantenu uvoditi sve osobe koje su s njima bile u bliskom kontaktu.

U Europi je početkom tjedan prijeđen broj od 10.000 umrlih kojih je većina u Italiji (oko 6.000) od ukupno gotovo 185.000 zaraženih, a nedvojbeno je taj podatak ispod stvarne brojke zaraženih.

Nakon više tjedana otpora, britanski premijer Boris Johnson konačno se povinuo i u ponedjeljak navečer objavio da stanovništvo mora ostati u svojim kućama u trajanju najmanje tri tjedna u Ujedinjenoj Kraljevini.

U Rusiji je ovaj tjedan stupila na snagu mjera zatvaranja svih obrazovnih ustanova. Moskovljani stariji od 65 godina prisiljeni su ostati u svojim kućama ili povući se u svoje dače na selo, ako ih imaju. Zdravstveni sustavi, među kojima i oni u najrazvijenim državama, na rubu su eksplozije.

24.03.2020. 17:01:00
http://metro-portal.hr/zdravstveni-sustav-na-rubu-eksplozije/124564/