Metro-portal.hr

objavljeno 30.06.2013. 11:48:00
HOROSKOP

Zdravstveni problemi prema horoskopskim znakovima

Horoskop nam može otkriti predispozicije za neke tjelesne probleme koje ne bi smjeli zanemariti

Leđa, glava ili noge? :)
Leđa, glava ili noge? :) (Metro)

Ovan

Filozofska priroda Ovnova ukazuje na sklonost bolestima vezanim uz glavu, od običnih glavobolja preko škrgutanja zubima pa sve do osipa i crvenila lica izazvanih brigama, sve pod utjecajem vladara Marsa. 

Bik

Venera, vladar Bika, kontrolira rad grla i vilice, a također i proizvodnju inzulina. Stoga Bikove najčešće napadaju upale grla, ukočenost vrata i problemi sa štitnjačom, a nisu rijetke ni infekcije i upale ušiju.

Blizanci

Merkur je vladar Blizanaca i pod njegovim su nadzorom mišići i disanje. Kako su živahni, skloni su kroničnom kašlju, bronhitisu i prehladama, a ne zaobilaze ih ni bolovi u ramenima i upale tetiva. Blizancima se preporučuje izbjegavanje boravka u zadimljenim prostorima i, naravno, nepušenje. 

Rak

Mjesec je vladar Raka, stoga ne čudi da su Rakovi vrlo emocionalni i osjetljivi na probleme, što izaziva bolove u želucu i probavne smetnje. Kad su ljuti ili tužni, pojačava se želučani refluks i počinju problemi s probavom.

Lav

Lavom vlada Sunce, pa su najčešći problemi sa srcem i krvožilnim sustavom (cirkulacija), kao i bolovi u leđima. Preporučuje se oprez i češće provjeravanje razina kolesterola. 

Djevica

Merkur vlada i Djevicom, kao i Blizancima, no kod njih se to manifestira na probavi. Česti su problemi sa zatvorom, alergijma na hranu, bolovi u želucu i čirevi, pa se preporučuje zdrava i uravnotežena prehrana. 

Vaga

Venera je vladarica Vage, a kako ona nosi jednu hedonističku crtu, ona se najbolje može primjetiti kod neumjerenih Vaga koje vole očistiti stol pred sobom i bližom okolinom. Česti su problemi s mokrenjem, a uz to obično ide nepravilan rad bubrega i stvaranje bubrežnih kamenaca. 

Škorpion

Pluton i Mars vladaju Škorpionom, tako da negativni osjećaji i česti pesimizam mogu lako utjecati na zdravlje kao i stres ili depresija, naročito pogađajući bubrege, mokraćni mjehur i libido. 

Strijelac

Jupiter kao vladar Strijelca ukazuje na mogućnost problema s jetrom, a nije rijetkost ni da Stijelcima kralježnica bude najbolnija točka. 

Jarac

Saturn vlada upornim Jarcima kojima su najslabije točke kosti i zglobovi, tako da se ne trebate čuditi stalnim ozljedama, uz neugodnu sklonost osteoporozi i artritisu. 

Vodenjak

Uran je čudnovati vladar ekscentričnih Vodenjaka koji imaju jednako ekscentrične zdravstvene probleme poput natečenih limfnih čvorova, alergija, proširenih vena i astme, a zbog suvladara Saturna mogu se pojaviti problemi sa srcem. 

Ribe

Magloviti Neptun je osjećajnim Ribama donio snažnu vezu između emocija i zdravlja, tako da se depresivno razmišljanje odmah odražava na imunitet koji se ruši i čini ih podložnima raznim bolestima, a najčešće imaju problema s bolovima u nogama.

30.06.2013. 11:48:00
http://metro-portal.hr/zdravstveni-problemi-prema-horoskopskim-znakovima/78982/