Metro-portal.hr

objavljeno 15.04.2010. 18:09:18
AFERA SPICE

Zdravko Šestak pušten iz zatvora u Remetincu

Šestakovo puštanje na slobodu je zatražio USKOK, nakon što su ispitani svi svjedoci na koje je mogao utjecati, izjavio je sudac Krešimir Devčić

(Bruno Konjević/Cropix)

Bivši predsjednik uprave Podravke Zdravko Šestak izašao je poslijepodne iz zatvora u Remetincu, gdje je zbog sumnje da je umiješan u tzv. aferu Spice proveo posljednjih šest mjeseci.

Šestak je iz zatvora izašao u pratnji supruge i odvjetnika Mate Matića nekoliko minuta prije 17 sati.

Odluku o njegovu puštanju iz istražnog zatvora danas je donio sudac istrage Krešimir Devčić.

"Šestakovo puštanje na slobodu zatražio je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK), nakon što su ispitani svi svjedoci na koje je Šestak ranije mogao utjecati", kazao je Devčić Hini.

Pojasnio je da je riječ o svjedocima iz Mađarske, zbog čijeg je ispitivanja Šestak ostao u zatvoru duže od ostalih osumnjičenika u aferi Spice.

Prije nešto manje od mjesec dana iz Remetinca su izašli bivši čelnici Podravke Darko Marinac, Josip Pavlović i Saša Romac te vlasnik varaždinske tvrtke Fima Milan Horvat.

Zajedno s vlasnikom splitske tvrtke SMS Srđanom Mladinićem, koji je na slobodu pušten početkom ožujka, osumnjičene u aferi Spice tereti se za udruživanje u kriminalnu skupinu koja je raznim novčanim transakcijama pokušala novcem Podravke doći do većinskog paketa dionica te koprivničke prehrambene tvrtke. (hina/metro-portal)

15.04.2010. 18:09:18
http://metro-portal.hr/zdravko-sestak-izasao-iz-zatvora-u-remetincu/37947/