Metro-portal.hr

objavljeno 04.06.2010. 00:14:36
SUMNJIVE TRANSAKCIJE

Zdravko i Višnja Pevec privedeni na Županijski sud u Bjelovaru

Sumnja se da su Pevecovi počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju, a privedena je i njihova računovotkinja

Zdravko Višnja Pevec sud
Zdravko Višnja Pevec sud (Goran Matejak/Bjelovarski list/Cropix)

Osnivač grupacije "Pevec" Zdravko Pevec i njegova supruga Višnja privedeni su na Županijski sud u Bjelovaru gdje će ih istražna sutkinja ispitati nakon gotovo dvadeset sati kriminalističkog istraživanja u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj.

Prije njih privedena je i računovotkinja grupacije "Pevec" Dragica Barišić.

Policija je ranije priopćila da je uhitila 55-godišnjeg hrvatskog državljanina i dvije 48-godišnje državljanke RH iz grupacije "Pevec" pod sumnjom se da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju te pomaganja u tome kaznenom djelu.

Večeras je policija na sud donijela veliku količinu dokumentacije, a neslužbeno se doznaje da je riječ o dokumentima koji potvrđuju nezakonite transakcije u iznosu od 17 milijuna kuna.

Nakon saslušanja će istražna sutkinja donijeti odluku o eventualnom pritvaranju čelnih ljudi jedne od najvećih trgovačkih tvrtki u Hrvatskoj, koja je nedavno završila u stečaju.

I PU bjelovarsko-bilogorska izvijestila je da su tri odgovorne osobe tvrtki "Pevec" d.o.o. i "Pevec Transporti" d.o.o., osumnjičene za zlouporabu položaja i ovlasti prepraćene  istražnom sucu Županijskog suda u Bjelovaru.

Policija navodi da je tijekom istrage pretraženo nekoliko objekata i pritom privremeno oduzeta veća količina poslovne dokumentacije, veći broj računalne opreme i mobilnih telefonskih uređaja. (hina/metro-portal)


04.06.2010. 00:14:36
http://metro-portal.hr/zdravko-i-visnja-pevec-privedeni-na-zupanijski-sud-u-bjelovaru/41715/