Metro-portal.hr

objavljeno 23.03.2010. 00:32:00
KLASIKA

Žbogar: Nije sigurno da će poglavlje o vanjskoj politici biti otvoreno

Upitno je hoće li Slovenija do pristupne konferencije 16. travnja povući svoje rezerve na otvaranje vanjskopolitičkog poglavlja

(Getty Images)
Još uvijek je upitno hoće li Slovenija na pristupnoj konferenciji Hrvatske i Europske unije koju španjolsko predsjedništvo planira za travanj povući svoje rezerve na otvaranje poglavlja o vanjskoj, sigurnosnoj i obrambenoj politici, javila je u ponedjeljak Slovenska tiskovna agencija STA koja se poziva na izjavu koju je u Bruxellesu novinarima dao ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar.

Na pitanje hoće li Slovenija do pristupne konferencije 16. travnja povući svoje rezerve na otvaranje tog poglavlja, Žbogar je novinarima u Bruxellesu rekao da je to teško reći i da to ne ovisi samo o njegovu ministarstvu, navodi slovenska agencija. "Mi pripremamo materijale i stajališta, a uskoro ćemo biti spremni da se rasprava o tome otvori u okviru radne skupine u Bruxellesu", rekao je Žbogar.

Kako navodi STA, slovenski je šef diplomacije pojasnio da je sve ovisno o tome kako će se odvijati rasprava na radnoj skupini i kakvo će biti konačno rješenje koje onda trebaju prihvatiti slovenska vlada i parlament. "Teško u sadašnjem trenutku mogu reći možemo li sve to završiti do 15. travnja, ali bit ćemo spremni da rasprava u Bruxellesu otpočne", rekao je Žbogar. (hina/metro-portal)

23.03.2010. 00:32:00
http://metro-portal.hr/zbogar-nije-sigurno-da-ce-poglavlje-o-vanjskoj-politici-biti-otvoreno/36111/