Metro-portal.hr

objavljeno 17.04.2010. 13:37:10
DOBRA POSLJEDICA

Zbog vulkanske prašine strani gosti produžili boravak u makarskim hotelima

Oblaci vulkanske prašine koji su paralizirali zračni promet u većem dijelu Europe, prisilili su stotinjak gostiju na Makarskoj rivijeri na neplanirani produžetak boravka

(Wikipedia)

Navode kako danas u 18 otvorenih hotela na području od Brela do općine Gradac boravi oko 1050 gostiju, najvećim dijelom stranih.

Dio avio-turista čeka u hotelima mogući razvoj situacije, a hoteli su im ponudili nastavak boravka po cijenama sa znatnim popustom, dok će za dio gostiju troškove produženog boravka snositi agencije

U makarskom hotelu "Meteor" kažu kako je skupina njemačkih turista zakupila minibus i jutros otputovala za Njemačku, a iz nekoliko hotela informiraju i o individualnim odlascima stranih gostiju s unajmljenim osobnim vozilima.

Dio turista planira tijekom današnjem ili sutrašnjeg dana odlazak autobusima i nastavak putovanja do svoje zemlje vlakom, doznaje se od direktora Hotela Makarska Joška Lelasa.

No, ističe Lelas poremećaj u zračnom prometu poremetio je predsezonske planove hotelijera ali i gostiju.

Naime, zamijećeni su nedolasci gostiju inače najavljeni u proljetnim aranžanima turističkih agencija. Prema prvim podatcima, u hotele na Makarskom primorju jučer i danas izostao je dolazak više od 400 stranih gostiju koji su uglavnom imali ugovorene sedmodnevne aranžmane. (hina/metro-portal)

17.04.2010. 13:37:10
http://metro-portal.hr/zbog-vulkanske-prasine-strani-gosti-produzili-boravak-u-makarskim-hotelima/38064/