Metro-portal.hr

objavljeno 19.12.2009. 12:56:17
NEOPREZNI VOZAČI

Zbog vožnje u krivom smjeru zatvorena autocesta kod Splita, nesreća u Zagrebu

Magla, snijeg, alkohol i neoprez u posljednja 24 sata u Hrvatskoj su potaknula tri vozača na vožnju u kontra smjeru

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Zeljko Sop / CROPIX )
Centar 112 zaprimio je oko 11 sati i 30 minuta dojave nekoliko vozača o automobilu koji se na relaciji između Dugopolja i Biska kreće u suprotnom smjeru. Dionica autoceste bila je zatvorena za sva vozila oko pola sata, a pretpostavlja se da je neoprezan vozač uočio svoju pogrešku i sišao s ceste.

Nekoliko sati ranije zatvorena je bila i dionica od Dugopolja prema tunelu Kozjak, po kojoj je također u suprotnom smjeru prometaovao zasad nepoznati vozač. Policija je pronašla samo trag guma. Podsjetimo, zbog istog prekršaja, ljetos su kod Splita živote izgubila dva vozača.

Vozeći u suprotnom smjeru s čak 1,83 promila alkohola u krvi 45-godišnjak iz Sesveta sinoć oko 21 sat na autocesti Zagreb - Lipovac kod Nove Gradiške prouzročio je prometnu nesreću, koja je samo pukom srećom prošla bez ozlijeđenih.

"Bila je magla. Vozio sam prema Zagrebu i iza Nove Gradiške u jednoj sekundi ispred mene se stvorio auto koji mi je išao auto u susret. Nisam mogao vjerovati. Pokušao sam izbjeći sudar tako što sam skrenuo u lijevo, ali on je svojim autom zahvatio suvozačevu stranu moga automobila i bacio me na bankinu srednjeg dijela auto ceste. Tu sam se izvrtio i zaustavili smo se pedeset do sto metara dalje", još vidno uzbuđen priča Paljuca.

Dodaje da je autocestom u tom trenutku prošlo još pet, šest automobila. "Mahao sam im, ali se nisu zaustavljali. Stao je tek jedan kamion iz Srbije i vozač mi je posudio mobitel pa sam nazvao policiju koja je stigla za desetak minuta, a za par minuta stigla je i hitna. Vozač koji je prouzročio nesreću bio u vidno alkoholiziranom stanju i uopće nije znao gdje je ušao na autocestu. Čini mi se kako je bio uvjeren da vozi pravim smjerom", dodaje Paljuca.

U brodsko-posavskoj policiji kažu kako se 45-godišnji S.S. na autocestu uključio kod Nove Gradiške, ali da se ne sjeća zašto je krenuo suprotnim smjerom. Protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog, a zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i suprotnim smjerom može mu biti izrečena novčana kazna u maksimalnom iznosu od 20 tisuća kuna. (hina/metro-portal)

19.12.2009. 12:56:17
http://metro-portal.hr/zbog-voznje-u-krivom-smjeru-zatvorena-autocesta-kod-splita-nesreca-u-zagrebu/28921/