Metro-portal.hr

objavljeno 19.08.2011. 18:19:00
ODGODA DO DALJNEGA

Zbog štrajka igrača odgođeno prvo kolo Primere

Dvije strane, koje će se ponovo sastati u subotu i u ponedjeljak kako bi pokušali naći rješenje, za sada nisu dogovorili novi datum igranja utakmica prvog kola španjolskog prvenstva

Fotografija vijesti

Iako je ovogodišnja sezona Primere trebala započeti utakmicama ove subote, zbog štrajka igrača i nemogućnosti dogovora između sindikata nogometaša i Liga profesionalong nogometa (LFP), početak će se prvenstva odgoditi, piše Hina.

"Danas smo iznijela naša stajališta koja su se pokazala jako udaljenima i sada se koncentriramo na pokušaj spašavanja drugog kola prvenstva", rekao je Jose Luis Astiazaran.

"Jasno je da se prvo kolo neće odigrati. Još smo uvijek na istim pozicijama. Trebamo sada vidjeti kako izaći iz te situacije", dodao je Luis Gil, predstavnik Udruge španjolskih nogometaša (AFE).

Dvije strane, koje će se ponovo sastati u subotu i u ponedjeljak kako bi pokušali naći rješenje, za sada nisu dogovorili novi datum igranja utakmica prvog kola španjolskog prvenstva. Zbog štrajka neće se igrati ni utakmice prvog kola koje su se trebale igrati u petak.

Razlog za štrajk je sukob između LFP-a i sindikata nogometaša, koji su nezadovoljni neisplaćenim plaćama u više klubova prve i druge lige. Igrači i dalje traže hitnu isplatu neisplaćenih plaća. To se odnosi na oko 200 igrača i na iznos od oko 50 milijuna eura, tvrdi AFE.

19.08.2011. 18:19:00
http://metro-portal.hr/zbog-strajka-igraca-odgodjeno-prvo-kolo-primere/62395/