Metro-portal.hr

objavljeno 22.08.2010. 22:40:00
POLAKO I OPREZNO

Zbog prometnih nesreća kolone prema Zagrebu

Gužve su i zastoji na otoku Krku, te Istarskom ipsilonu i Jadranskoj magistrali (D8) kraj turističkih središta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nina Đurđević/CROPIX)

Zbog više prometnih nesreća kolona je i zastoj na autocesti A1 od vijadukta Dobra prije čvora Karlovac prema Zagrebu, a gužva i zastoj je na staroj karlovačkoj cesti u smjeru Zagreba, izvijestio je večeras Hrvatski autoklub (HAK).

Otežano se prometuje državnom cestom D501 od Hreljina prema Oštrovici, zbog prometne nesreće. Pojačan je promet na većini cesta i autocesta u smjeru unutrašnjosti posebice na A1 i A6 Rijeka-Zagreb, te na D1 od Krnjaka prema Karlovcu. Gužve su i zastoji na otoku Krku, te Istarskom ipsilonu i Jadranskoj magistrali (D8) kraj turističkih središta. HAK vozače moli za strpljenje i upozorava na oprez.

Pojačan je izlaz osobnih vozila na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, posebice u Istri, te na Goričanu, Staroj Gradiški i Bajakovu. Zbog gužve u teretnom prometu prema Sloveniji prometna policija isključuje teretna vozila kod čvora Sveti Križ Začretje na autocesti A2 Zagreb-Macelj. GP Brčko-Gunja dopušten je promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko Trajekti plove prema redu plovidbe, a pojačan je promet u većini trajektnih luka i pristaništa. Zbog proslave blagdana danas će trajekt koji iz Trogira kreće u 20,30 sati najprije pristati u Drveniku Velom (u 21,30 sati), pa produžiti do Drvenika Malog gdje će i noćiti. U ponedjeljak, 23. kolovoza, trajekt će isploviti iz Drvenika Malog u 6 sati pa će pristati u Drveniku Velikom u 6.20 sati te produžiti za Trogir.(hina/metro-portal)

22.08.2010. 22:40:00
http://metro-portal.hr/zbog-prometnih-nesreca-kolone-prema-zagrebu/46592/