Metro-portal.hr

objavljeno 06.02.2012. 19:09:19
POMOĆ UNESREĆENIMA

Zbog nevremena pripremaju se namirnice iz Državnih robnih zaliha

Državna uprava za zaštitu i spašavanje odlučila je, za slučaj potrebe, iz sustava Državnih robnih zaliha pripremiti namirnice za prehranu stanovništva - minimum 10.000 obroka

Fotografija vijesti

Zbog velikih količina snijega koji je posljednjih dana pao u Dalmaciji, Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) u pripravnost je stavila 43 pripadnika Interventne specijalne postrojbe civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, spremnih za pružanje pomoći lokalnom stanovništvu, priopćeno je večeras iz DUZS-a, javlja Hina.

Također su za slučaj potrebe, iz sustava Državnih robnih zaliha pripremljene namirnice za prehranu stanovništva - minimum 10.000 obroka, dodaje DUZS.

Zbog otklanjanja posljedica uzrokovanih snježnim nevremenom Državna intervencijska postrojbe (DIP) je u protekla tri dana angažirana više od 50 puta na području Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije na medicinskom prijevozu pacijenata, spašavanju i prijevozu osoba, izvlačenju vozila iz snijega te prijevozu hrane i lijekova.

Danas su pripadnici DIP-a Split na području Lečevice u zaseocima Divojevići, Čavke, Parčine, Gornji i Donji Matasi te Barani podjelom hrane i lijekova pomagali lokalnom stanovništvu.

Podjela hrane i lijekova u ovim trenucima traje u naseljima na potezu Uble-Lončari-Kelami, izvijestio je večeras DUZS.

06.02.2012. 19:09:19
http://metro-portal.hr/zbog-nevremena-pripremaju-se-namirnice-iz-drzavnih-robnih-zaliha/67980/