Metro-portal.hr

objavljeno 24.10.2010. 14:57:32
ŠTETA ZA IVICU

Zbog magle otkazan veleslalom u Soeldenu

Start druge vožnje veleslaloma u Soeldenu odgađan je nekoliko puta da bi organizatori na kraju otkazali prvu utrku sezone

Soelden
Soelden (Getty Images)

Veleslalomska utrka Svjetskog kupa skijaša u ausrijskom Soeldenu otkazana je zbog nemogućnosti da se održi druga vožnja, pa je Ivici Kosteliću propao najbolji rezultat na otvorenju sezone jer je nakon prve vožnje bio deseti.

Start druge vožnje trebao je biti u 13 sati, a potom su zbog guste magle i loše vidljivosti na ledenjaku Rettenbach slijedila su brojna odgađanja, dok se žiri konačno nije odlučio na otkazivanje.

Kostelić je u prvoj vožnji sa startnim brojem 16 na cilj stigao u vremenu od 1:11.79 minuta, te je za prvoplasiranim Francuzem Richardom Cyprienom zaostajao 1.23 sekundi. Ivica je tako bio na pragu najboljeg otvorenja sezone u karijeri jer mu je dosad u Soeldenu najbolji rezultat bilo 12. mjesto.

Drugi hrvatski predstavnik u utrci Natko Zrnčić Dim je sa startnim brojem 69 doskijao do 60. mjesta s zaostatkom od 4.69 sekundi.

Drugo mjesto nakon prve vožnje držao je Amerikanac Ted Ligety sa svega dvije stotinke sporijim vremenom od Cypriena, a tri stotinke zaostajali Austrijanac Phillip Schoerghoffer i Talijan Davide Simoncelli. Čak je šestorica vodećih skijaša bilo unutar 15 stotinki što je dosad nezabilježeno u ovoj disciplini.

Zasad nije poznato hoće li se veleslalom u Soeldenu održati negdje drugdje, a Svjetski kup se nastavlja slalomskim utrkama u finskom Leviju sredinom studenoga.(hina/metro-portal)

24.10.2010. 14:57:32
http://metro-portal.hr/zbog-magle-otkazan-veleslalom-u-soeldenu/50217/