Metro-portal.hr

objavljeno 01.03.2011. 22:34:00
ROGGE:

Zbog ilegalnog klađenja sport u globalu gubi 140 milijardi dolara

"Kako smo čuli od Interpola, ilegalno klađenje je u porastu, a mi se tomu moramo apsolutno hitno suprotstaviti jer je sport u opasnosti", rekao je predsjednik MOO-a

Sportovi
Sportovi (xedos4/FreedigitalPhotos)

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacques Rogge je na sastanku s predstavnicima europskih vlada, te Interpola na kojemu je tema bila ilegalno klađenje, izjavio kako sport na ilegalnim kladionicama diljem svijeta godišnje gubi oko 140 milijardi dolara.

"Kako smo čuli od Interpola, ilegalno klađenje je u porastu, a mi se tomu moramo apsolutno hitno suprotstaviti jer je sport u opasnosti. Nisu u pitanju samo olimpijske igre, već sport općenito. Bit će to dugoročan proces", rekao je Rogge.

Na sastanku je dogovoreno osnivanje posebnog odbora koji će se baviti problemom nelegalnog klađenja, a u borbi protiv tog problema dogovorena je i suradnja među vladama.

U odboru koji će se baviti suzbijanjem ilegalnog klađenja biti će članovi sportskih saveza, vlada, te međunarodnih organizacija poput Interpola i legalnih kladionica.

"Postoji potreba edukacije sportaša kako bi prijavljivali ako primijete nešto sumnjivo. Također, postoji potreba za pravnom pomoći, snimanjem telefonskih razgovora, te dobijanjem naloga za pretres", dodao je Rogge.

01.03.2011. 22:34:00
http://metro-portal.hr/zbog-ilegalnog-kladjenja-sport-u-globalu-gubi-140-milijardi-dolara/55989/