Metro-portal.hr

objavljeno 07.07.2011. 18:29:00
POSLJEDNJE IZDANJE

Zbog hakerskog skandala gasi se News of the World

Slavni britanski nedjeljni tabloid, koji izlazi više od 150 godina, ovu će nedjelju imati svoje posljednje izdanje zbog velike osude javnosti, drugih medija te britanske vlade

Fotografija vijesti

Ove će nedjelje izaći posljednji broj tabloida News of the World, rekao je danas James Murdoch, predsjednik kompanije News International.

U zadnjih su nekoliko dana ove novine bile pod velikim medijskim pritiskom zbog toga što se otkrilo da su njihovi zaposlenici nezakonito hakirali mobilne telefone Milly Dowler, djevojke koju je na putu iz škole oteta i ubijena te mobitele obitelji žrtava bombaškog napada na London iz 2005. godine.

Murdoch je rekao kako će sav prihod od posljednjeg izdanja ići u humanitarne svrhe.

„News of the Word napravile su mnogo dobrih stvari za svoga vijeka, koje su sada nažalost pale u drugi plan izbijanjem ovih loših stvari na površinu. Još uvijek se ne može tvrditi sa sigurnošću da su ove optužbe točne, no ukoliko jesu, takve stvari vrijedne su svakog prezira i nemaju mjesta u našoj tvrtki" rekao je Murdoch.

Dugogodišnji glavni urednik novina dao je ostavku još u siječnju 2007. godine nakon što se otkrilo da su novinari prisluškivali telefone članova obitelji poginulih u londonskom terorističkom napadu na podzemnu željeznicu. U lipnju ove godine tabloid se upleo u novi skandal sa prisluškivanjem, ovaj put telefona roditelja Milly Dowler, djevojke koja je oteta na putu kući iz škole oteta i potom ubijena.

Ove optužbe izazvale su veliku javnu osudu britanske javnosti i natjerale brojne sponzore da otkažu novinama suradnju.

Glasnogovornik britanske vlade rekao je kako vlada nije imala veze sa ovom odlukom vlasnika novina, ali i da ljudi koji rade takve stvari jednostavno nemaju što više tražiti u novinarskom poslu.

07.07.2011. 18:29:00
http://metro-portal.hr/zbog-hakerskog-skandala-gasi-se-news-of-the-world/61052/