Metro-portal.hr

objavljeno 30.12.2009. 18:12:28
NEIZBJEŽNA NEVJERNOST

Zbog čega afere mogu biti ključ za sretan brak?

Očekivali bi ste kako će vodeća ženska psihologinja savjetovati ljepši spol da ne vara muževe

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

No, najprodavanija francuska autorica Maryse Vaillant kaže kako je baš preljub znak zdravog braka. U svojoj novoj knjizi pokušava ˝rehabilitirati nevjernost˝, te je uzrokovala pravu buru reakcija tvrdeći da  francuske muškarce ne bi trebalo osuđivati zbog ljubavnica,  dok bi žene nejvernost mogle smatrati ˝oslobađajućom˝.

Prema brojkama koje navodi u svojoj knjizi ˝Muškarci, ljubav, vjernost˝, četiri od deset Francuza varaju svoje žene, te je zbog toga, kako tvrdi, nevjernost neizbježna. ˝Većina ih to ne radi zato što više ne vole svoje žene, nego jednostavno trebaju malo slobodnog  prostora. Za takve muškarce, koji su u stvari monogamni, nevjernost je gotovo neizbježna˝, piše autorica.

Vaillant tvrdi da je varanje stvar psihičkog funkcioniranja nekih muškaraca, koji unatoč tome još uvijek vole svoje supruge.  Za monogamne muškarce kaže: ˝To su često muškarci čiji otac je fizički ili moralno bio odsutan. Oni stoga imaju potpuno idealizirani pogled na roditeljsku funkciju. Nedostaje im fleksibilnosti te su zatvorenici idealiziranog svojih imidža dužnosti.˝

30.12.2009. 18:12:28
http://metro-portal.hr/zbog-cega-afere-mogu-biti-kljuc-za-sretan-brak/29666/