Metro-portal.hr

objavljeno 11.07.2011. 12:52:00
OBNOVLJENI MAKSIMIR

Završno ušminkavanje pred utakmicu Dinama i Neftchija

Na stadionu je napravljeno mnogo posla kako bi zadovoljio stroge Uefine propise, a iz Dinama se nadaju da će biti potpuno spreman do srijede, kada se igra prva utakmica

Novo lice maksimirskog zdanja
Novo lice maksimirskog zdanja (gnkdinamo.hr)

Radovi proljepšavanja maksimirskog ružnog pačeta ubrzano se privode kraju kako bi do srijede sve bilo spremno za otvorenje nove sezone pokušaja proboja u Ligu prvaka.

Iako bi se maksimirsko zdanje teško moglo nazvati labudom, oronuloj građevini ipak je napravljen poprilično uspješan facelifting koji bi trebao zadovoljiti službenike iz Nyona, ali i privoliti navijače da u ovoj sezoni dođu na Maksimir u što većem broju.

Svi oni koji kupe ulaznicu na blagajnama koje su otvorene danas od 9 sati, moći će uživati u novim sjedalicama, vrhunskom travnjaku i potpuno obnovljenom sanitarnim čvorovima. Također, i klupe za rezervne igrače dobile su nova, luksuzna sjedala, a obnovljen je i tunel te prostorije po južom tribinom.

Inače, prvu će utakmicu drugog pretkola Lige prvaka suditi 33-godišnji Estonac Hannes Kaasik, koji je do sada sudio 2006. utakmicu pretkola između Valur Reyja i BATE Borisova, te 2009. utakmicu gruzijskog WIT-a i Maribora. Isto je tako sudio i u šest utakmica Europske lige, te još pet u kvalifikacijama za isto natjecanje.

Vodstvo i igrači azerbajdžanskog prvaka ne strahuju od gostovanja u Maksimiru, iako priznaju da su Modri veliki favorit.

Vrijedi napomenuti kako je Neftchi posljednji put igrao u kvalifikacijama Lige prvaka prije 5 godina, kada je izbačen u drugom kolu od belgijskog Anderlechta. Transfermarkt procjenjuje vrijednost momčadi na nešto manje od 7 milijuna eura, što je višestruko manje od 45 milijuna eura, koliko vrijedi Dinamo.

11.07.2011. 12:52:00
http://metro-portal.hr/zavrsno-usminkavanje-pred-utakmicu-dinama-i-neftchija/61169/