Metro-portal.hr

objavljeno 27.08.2015. 16:15:00
GRADEC

Završni vikend kina pod milijun zvijezda

Ljetno kino Gradec posebno zahvaljuje vjernoj publici i medijima koji nas godinama prate i daju poseban filmski duh ljetnim mjesecima metropole

Ljetno kino Gradec zatvara vrata
Ljetno kino Gradec zatvara vrata (Ljetno kino Gradec)

Još jedna filmska sezona ljetnog kina na Gradecu bliži se kraju. Nakon isteka sezone možemo reći da je pedesetak filmova iz desetak zemalja u 45 filmskih večeri pogledalo blizu 10.000 posjetitelja.

No, sezona ima i svoj tradicionalan kraj koji je umjesto vatrometa doista jednako privlačan za posjetu gornjogradskoj filmskoj pozornici. Petak i subota donose po dva filma svake večeri, od 20 i 22 sata.

U petak od 20 sati očekuje nas danski kriminalistički triler "Ubojice fazana" redatelja Mikkela Norgaarda, a od 22 sata prikazujemo odgođeni film, intrigantnu tursku dramu "Leptirov san" redatelja Yimaza Erdogana.

Subota od 20 sati francuska redateljica Audrey Dana prikazuje nam komičan zaplet u filmu "Francuskinje", a od 22 sata ponavljamo film na koji se publika najviše smijala, argentinsku komediju "Divlje priče" redatelja Damiana Szifrona.

Veliko finale u nedjelju počinje već u 19 i 30 sati koncertom autora ljetnoga kina Kraljeva ulice, a najmlađi dolaze na svoje od 20 i 30 sati kada prikazujemo nekoliko epizoda crtanih filmova Profesora Baltazara. Od 21 sat sezonu zatvaramo legendarnom hrvatskom komedijom Kreše Golika "Tko pjeva zlo ne misli" koju je u dosadašnjim sezonama pogledao najveći broj gledatelja.

Ljetno kino Gradec zahvaljuje svim partnerima i sponzorima koji godinama prepoznaju entuzijazam cjelokupne programske ekipe i osiguravaju besplatno gledanje filmova na najljepšoj filmskoj pozornici pod milijun zvijezda. Posebno zahvaljujemo vjernoj publici i medijima koji nas godinama prate i daju poseban filmski duh ljetnim mjesecima metropole te nezaboravan noćni provod gostima našeg Zagreba.

27.08.2015. 16:15:00
http://metro-portal.hr/zavrsni-vikend-kina-pod-milijun-zvijezda/93548/