Metro-portal.hr

objavljeno 23.01.2013. 12:34:00
OCCUPY CROATIA

Završna faza veleizdaje

Prijedlog Zakona o strateškim investicijskim projektima RH predstavlja početak završne faze procesa razvlašćivanja naroda RH od njegovih resursa i prirodnih bogatstava.

Occupy Croatia nastavlja s akcijama
Occupy Croatia nastavlja s akcijama (Occupy Croatia)

Occupy Croatia se ne da smesti u svojoj opravdanoj namjeri miniranja Zakona o strateškim investicijskim projektima RH, pa su tako došli na otvaranje prvog zasjedanja Sabora u ovoj godini i jasno poručili - predloženi zakon je veleizdaja!

Priopćenje Occupy Croatia donosimo u cijelosti:

To je svjetski rašireni proces, zbog kojeg se namjerno stvara ekonomska i financijska kriza . To je razlogom što, umjesto da se "kriza" rješava na logičan i promišljen način, ona se samo još više produbljuje, obezvrijeđujući čak i ustroj pravne države.

Veleizdaja, koju provodi naša Vlada (kao i one prije nje) priklanjajući se gospodarima globalizacije i pristajući na njihovo "planiranje", slijedeći i plasirajući narodu stalno i iznova samo demagogiju, zapravo je samo još jedan izdajnički i prevarantski čin; otvaranje prostora i prednosti "domaćim investitorima", eksponentima rukovanja "akumuliranim" dobrima, poput Horvatinčića, Tedeschija, Todorića, ...

To je samo još jedan dokaz da trenutna politička elita, kojoj je vlast uletila u ruke, iako nisu pokazali nikakvu stvarnu ideju ili plan, samo predstavlja interese struktura naraslih na neustavnoj pljačkaškoj pretvorbi i privatizaciji, korupciji i nepotizmu. Jedino što tu vlast zanima je što dulje održanje vlasti i to pod svaku cijenu, kako bi u tom procesu osigurala svoje poslušnike (izvršitelje) i demagogijama i skretanjem pažnje javnosti, zavađali narod i osigurali dio glasova potreban za iluziju "slobodnih demokratskih izbora".

Ovakvim prijedlogom zakona, Vlada je potvrdila naše stavove da se oligarhija ponaša prema imovini društva, odnosno države, kao da je to isljučivo njihovo privatno vlasništvo. To je protivno već višekratno prekršenom Ustavu i nekim drugih temeljnim propisima RH. Taj čin nije ništa drugo, doli nastavak općeg kriminalnog procesa.

Iako je cijeli prijedlog zakona sporan, već letimičnim pogledom, u oči upadaju određene odredbe Prijedloga Zakona, koje već jasno ukazuju na utemeljenost gornjih tvrdnji, te je logika tog procesa jasna, kako smo u gornjem tekstu naveli; strateški postavljene zakonske rupe, namjerno izostavljanje jasnih definicija na ključnim dijelovima zakona, upravo pokazuju pravu namjeru predlagača zakona.

Najbitniji problem u ovom prijedlogu zakona je da je to način uspostavljanja diktature nad javnim dobrom - koje je zajedničko privatno vlasništvo sviju nas. Odluka o prisvajanju javnog dobra pripala bi u ruke Povjerenstvu iz redova vlade, maloj podobnoj grupi ljudi, koji bi isključivo štitili interes krupnog kapitala, s time da na njih ne bi moglo utjecati ni mišljenje građana o čijem se vlasništvu radi, niti mišljenje nezavisnih stručnjaka - a i Sabor ne bi imao nikakvu ingerenciju utjecati na proceduru. To se inače naziva - diktaturom.

Kako drugačije objasniti potpuno izbjegavanje obaveze provedbe javnih rasprava, referenduma i transparentnosti u najgoroj maniri svih do sada u državnu politiku uključenih subjekata, osobito kada znamo do koje je mjere pljačka javnog dobra i ovako išla; sjetite se samo najprizemnijih oblika političkih trgovina i davanja "sektora" na nekontrolirano raspolaganje...
Ne vidimo da se igdje vodi ozbiljna stručna, a kamoli javna rasprava, kao da mišljenje građana i javnosti o tako važnim pitanjima nije bitno.

"Vlast" podlački podmeće taj zakon, "oporba", koja radi na istom zadatku s tom istom "vladom" surađuje u proizvodnji drugorazrednih sukoba i izmišljanju problema u nevrijeme, baš kako bi se skrenula pažnja izmučene javnosti sa ovih bitnih stvari, kako bi se pravedan i nužan otpor naroda izbjegao.

Ne zaboravimo, doktrina neoliberalnog kapitalizma, temeljena na doktrini klasične političke ekonomije kao najnehumaniji oblik društvene organizacije koji vodi u neprestanu borbu za opstanak i krvave ratove u kojima nikada ne stradaju odgovorni, koji čovjeka oslobađa od njegove čovječnosti, je doktrina opće privatizacije, opće privatizacijske pljačke i temelji se na "osiromaši, obezvrijedi i jeftino kupi".

Neće ići, draga "Vlado", drage "elite"! To se jednostavno neće dozvoliti.

Draga "vlado", narod vam je (onaj dio naroda kojem jeste i onaj kojem niste simpatični) dao povjerenje vjerujući vašoj "socijalnoj" deklaraciji, u nadi da će te raščistiti već provedeni kriminal i pljačku ! A vi ste nastavili tu kriminalnu politiku, radeći samo malo drugačiji odnos između zločinačkih klanova, umjesto da ste prionuli na stvarnu gospodarsku revitalizaciju, reviziju neustavnih zakona i neustavne privatizacije i pljačke, reviziju duga, reviziju privatizacije banaka i povrat opljačkanih sredstava !

Dosta je bilo šutnje, glasno i jasno poručujemo javnosti. Ukoliko se uvede ovaj zakon - bit će to veleizdaja !

23.01.2013. 12:34:00
http://metro-portal.hr/zavrsna-faza-veleizdaje/76110/