Metro-portal.hr

objavljeno 02.07.2011. 15:38:44
MODA

Završio Dove Fashion.hr Cruise 2012

Dva dana vrhunske zabave i mode na Braču u organizaciji Dove Fashion.hr Cruisea

Uz modne revije bilo je i kuglanja

Osim samih revija te novih cruise kolekcija hrvatskih dizajnera i gostiju iz regije, organizatori Dove Fashion.hr Cruisea 2012 osmislili su brojne aktivnosti za sve sudionike. Nakon odgledanih revija prve večeri, dizajneri, modeli, novinari i ostali uzvanici Dove Fashion.hr Cruisea opustili su se uz ljetne koktele u popularnom bolskom cocktail baru ''Varadero'' na tematskom White Cruise partyju.

Drugi dan obilovao je brojnim sadržajima. U ambulanti Grand hotela Elaphusa za goste ovog modnog eventa dm je organizirao pregled kože s ciljem edukacije javnosti o štetnosti UV zračenja. Nakon toga uslijedio je turnir Style Bowling na kojem su svoje snage odmjerili timovi sastavljeni od novinara, dizajnera, celebritya, organizatora te poslovnih partnera. U neizvjesnoj završnici, ekipa u sastavu Marko Tolja, Duško Modrinić, Antonio Franić te Marija Borić predvođena prošlogodišnjim pobjednikom, Sašom Kopljarom pobijedila je ekipu Fashion.hr-a.

Članovi pobjedničke ekipe osvojili su ekskluzivnu večeru u restoranu Academia, Bluesun hotela Kaj u Mariji Bistrici. Zabava se potom preselila u cocktail bar ''Bolero'' gdje su uzvanici ponovno imali priliku uživati u specijalno pripremljenim koktelima - hladnim Lavazza napitcima Cremeespresso na bazi Baileysa, te Iglu hladnim koktelima na Coffee Cocktail Siesti by Lavazza.    

Nakon revija prve večeri, Dove Fashion.hr Cruise 2012 kulminirao je Retro Cruise After Partyjem  na luksuznom 50-metarskom mini cruiseru. Cruiser sa čak 300 uzvanika oko ponoći je isplovio iz Bola, uputio se prema otoku Hvaru te panoramskom noćnom vožnjom priveo kraju još jedno izdanje Dove Fashion.hr Cruisea.

Nakon kišnog prvog dana Dove Fashion.hr Cruise kolekcija, dizajnerima drugog dana modnog događaja naklonost je osim publike pokazalo i vrijeme.

Drugi dan bolskih revija otvorio je fantastični Ivan Alduk. Aldukovu prvu cruise kolekciju obilježile su bazna siva, crna i bijela, ali jedan i novitet u rukopisu - snažan kolorit: od žute i narančaste do crvene, ciklame i  zelene. Prirodni materijali, pamuk, lan i svila, izdužena i ženstvena silueta te zastupljenost svih odjevnih komada - od jakni i sakoa do majica, trenirki, košulja i haljina karakteristike su Aldukove prve cruise kolekcije.

Odjevni predmeti Ana Marie Ricov baziraju se na strogoj i jednostavnoj formi koja je razbijena mekim volanima i asimetričnim naborima. Kolekcija se koloritom u potpunosti stapa sa prirodom kroz opuštajuće smeđe i maslinasto zelene tonove. Provlači se i vatrena crvena te apstrahirani i predimenzionirani crno bijeli uzorak.

Slovenske dizajnerice, sestre Jelena i Svetlana Proković, umjetničkog imena JSP, koncentrirale su se na temeljni krojački pristup koji je razbijen asimetrijom i dodatno olakšan drapiranjem. Monokromatske siluete obogatile su dodacima u vidu metalnih pločica, kožnih aplikacija i cifova.

Nakon svjetskih modnih pista Igor Galaš, najnagrađivaniji hrvatski dizajner, osmislio je i svoju drugu cruise kolekciju.  Kolekciju je osmislio u svom uobičajenom smjeru, no po prvi puta su prisutne boje kao jaki elementi. Koristio je crvenu,narančastu, žutu i  smeđu. Ostajući vjeran svom prepoznatljivom stilu Igor i za cruise predlaže pletivo, ali za ljeto od najfinijeg pamuka. Cijela kolekcija je, kao i uvijek, ručni rad, a kao glavni komad kolekcije istiću se ručno pletene maxi suknje.

Direktorica Sarajevo Fashion Weeka Amela Radan, na pistu Dove Fashion.hr Cruisea donijela je „Put svile", kolekciju koja je prethodno obišla sve kontinente svijeta. „Put svile" je brend koji je okupio mnoge dizajnere i druge djelatnike iz modne branše koji kao jedinstven kolektiv rade na njemu s ciljem ujedinjenja raznih kultura iz cijelog svijeta kao i brisanje predrasuda i stvaranje novih prijateljskih veza.

Ivici Skoki pripala je čast da zatvori druge hrvatske cruise kolekcije posebnom kolekcijom za Dove naziva Dove 100%SVOJA by Ivica Skoko, koju je predstavilo deset Dove ambasadorica - stvarnih žena koje su svojom energijom i karizmom poslužile kao insipiracija poznatom hrvatskom dizajneru. Prvak u izradi večernjih haljina uspješno je prilagodio svoj glamurozni izričaj svakoj od 10 odabranih Dove ambasadorica. Kolekcija je u potpunosti zadovoljila sve kriterije jedne cruise kolekcije tako da su se u njoj našle ljetne lepršave haljine, prozračne košulje, ali i kaftani za plažu.

Nakon prikazivanja kolekcija uzvanici su se ukrcali na mini cruiser Seastar, te tako okrunili jedinstveno dvodnevno druženje najvećim ljetnim modnim party-em.

I ove godine, bez obzira na vremenske (ne)prilike Dove Fashion.hr Cruise 2012. u Bolu na otoku Braču trijumfirao je svojim konceptom te se pozicionirao kao najveći ljetni modni događaj u regiji.

02.07.2011. 15:38:44
http://metro-portal.hr/zavrsio-dove-fashion-hr-cruise-2012/60866/