Metro-portal.hr

objavljeno 06.11.2010. 17:09:13
STUDENTSKI CENTAR

Završila 15. smotra Sveučilišta u Zagrebu

Nagradu za najcjelovitiju informaciju o studijskim programima dobio je Fakultet prometnih znanosti

Smotra Sveučilišta
Smotra Sveučilišta (Ronald Gorsic / CROPIX)

Dodjelom priznanja najuspješnijim sudionicima danas je u prostorijama Studentskoga centra završena 15. smotra Sveučilišta u Zagrebu, koja je u počela 4. studenoga, a održana je u sklopu bogatoga programa obilježavanja Tjedna Sveučilišta od 2. do 6. studenoga.

Priznanja najuspješnijima dodijelili su rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš i prorektorica za studije i upravljanje kvalitetom Ljiljana Pinter na prigodnoj svečanosti na kojoj je priznanje u kategoriji za najcjelovitiju informaciju o studijskim programima dobio Fakultet prometnih znanosti, Učiteljski fakultet osvojio je priznanje za cjelokupni dojam, dok su Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina i Fakultet političkih znanosti dobili priznanje u kategoriji promotivnog filma, priopćio je Ured za odnose s javnošću zagrebačkoga Sveučilišta.

Najuspješniji u kategoriji uređenja izložbenog prostora bili su Ahitektonski fakultet - Studij dizajna, Fakultet strojarstva i brodogradnje i Prirodoslovno-matematički fakultet - Biološki odsjek. Priznanje u kategoriji za originalnost u predstavljanju rektor je dodijelio Fakultetu elektrotehnike i računarstva te Ahitektonskom fakultetu - Studiju dizajna.

Prema prosudbi stručnog žirija, najuspješniji u kategoriji ostalih sudionika bili su Visoka škola za primijenjeno računarstvo i Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

U sklopu ovogodišnje smotre održano je desetak tribina o temama kao što su studentski standard, rad Studentskoga zbora, razmjena studenata putem programa mobilnosti, potrebe tržišta rada u IT sektoru te položaj i mogućnosti studenata s invaliditetom na zagrebačkome Sveučilištu.

Danas je održana i "sveučilišna ispovjedaonica" na kojoj je pet dekana fakulteta i akademija podijelio svoja iskustva iz studentskih dana s budućim studentima. Održan je i bogat kulturno-umjetnički te sportski program.

Kao i prethodnih godina, na Smotri su se, uz sastavnice Sveučilišta u Zagrebu predstavila i pojedina veleučilišta te samostalne visoke škole, ukupno oko 70 sudionika.

Kako se ističe, Smotra je i ove godine održana kako bi budući studenti dobili pravovremenu i kvalitetnu informaciju o studijskim programima i bolonjskom ciklusu studiranja, studentskome standardu, uvjetima upisa te načinima rangiranja i korištenja rezultata državne mature prilikom upisa na fakultete i akademije.(hina/metro-portal)


06.11.2010. 17:09:13
http://metro-portal.hr/zavrsila-15-smotra-sveucilista-u-zagrebu/50811/