Metro-portal.hr

objavljeno 26.07.2010. 12:55:51
UHVATI DUH LJETA

Privodi se kraju drugo kolo nagradnog natječaja!

Zadnji rok za slanje fotki za drugo kolo nagradnog natječaja bio je petak 30. srpnja u 12 sati - sve fotke poslane nakon tog trenutka ulaze u 3. kolo!

Jedna od fotografija koje u finale ulaze po izboru žirija
Jedna od fotografija koje u finale ulaze po izboru žirija (Ratko Šafar)

Završilo je prvo kolo nagradnog natječaja Uhvati duh ljeta na našem portalu, uz pregršt dobrih slika, zanimljivih komentara i dobru atmosferu koja se stvorila u galerijama za glasanje. U ponedjeljak 2. kolovoza u 12 sati završava ocjenjivanje fotki drugog kola. Žiri će između pet najbolje ocjenjenih fotki u svakoj kategoriji odabrati najbolju koja će dobiti MP4 player i još šest fotki koje će ući u finale i natjecati se za glavne nagrade. 

Od samog se početka u svakoj galeriji izdvojilo nekoliko favorita prema prosječnim ocjenama, no u zadnjih smo nekoliko dana pratili glasanje i shvatili da prosječne ocjene rapidno padaju. Razlog tome je, čini nam se, borba za nagrade i glasanje koje ne bismo mogli nazvati fer. Naime, pregledom ocjena vidi se da slike dobivaju slične ocjene u serijama, a počele su stizati i serije jedinica, što je jasan znak da je netko od konkurencije odlučio srušiti prosječnu ocjenu suparnicima. Iz tog će razloga žiri od drugog kola izabrati između pet najbolje ocijenjenih.

Kako svi imaju prilično šarene ocjene, vidimo da su se i čitatelji koji nemaju frenda ili frendicu među konkurentima za nagrade odlučili reći koja im je fotka najbolja, što nas veseli.

Puno sreće svim sudionicima drugog kola, glasajte fer i zabavite se.

Evo i nagrađenih.. U svakom kolu četiri fotografije po izboru čitatelja dobivaju MP4 Player Philips Ariaz. Uz ove četiri, još šest fotki u svakom kolu po izboru žirija ulazi u finale gdje će se natjecati za glavne nagrade. 

GALERIJA FOTKI KOJE SU UŠLE U FINALE

PUTOVANJA:

Glasovi čitatelja: Fotografija Most od natjecatelja Saše Šoše dobija MP4 Player Philips Ariaz 8 Gb.

U finale po izboru žirija ulazi i fotografija Ribari od natjecatelja Marka Peranića.

KLINCI:

Glasovi čitatelja: Fotografija Bola od natjecatelja Josipa Žulja dobija MP4 Player Philips Ariaz 16 Gb.

U finale po izboru žirija ulazi i fotografija Malo je potrebno za sreću od natjecatelja Saše Runka.

FUN:

Glasovi čitatelja: Fotografija Gospon rak od natjecateljice Agneze Oršić dobija  MP4 Player Philips Ariaz 8 Gb.

U finale po izboru žirija ulazi i fotografija WOW! od od natjecateljice Slađane Buljan. 

PLAŽA: 

Glasovi čitatelja: Opatijska plaža pred kišu od natjecateljice Ružice Posavec dobija MP4 Player Philips Ariaz 16 Gb.

U finale po izboru žirija ulazi i fotografija Najljepši pramac od natjecatelja Ratka Šafara.

Žiri je odabrao još dvije fotografije neovisno o kategoriji koje također ulaze u finale gdje će se natjecati za glavne nagrade. To su: Suton od Veronike Šantoši i Sirena na morskom dnu od Maje Frlužec

NAPOMENA: Nagrađeni čitatelji s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije nagrade podižu u sjedištu Metro-portala, Gundulićeva 45, uz prethodnu najavu telefonom na 098 385559. Ostalim natjecateljima nagrade ćemo poslati poštom po završetku nagradnnog natječaja.

26.07.2010. 12:55:51
http://metro-portal.hr/zavrseno-prvo-kolo-nagradnog-natjecaja-dobitnici/45154/