Metro-portal.hr

objavljeno 20.07.2010. 16:10:47
PREPUCAVANJA GOTOVA?

Završena rasprava o Varšavskoj, zaključci danas popodne

VIDEO: gradski zastupnici su se ponovo okupili kako bi glasovali o zaključcima donosenim na jutrošnjoj sjednici

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/CROPIX)

Zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini završili su danas raspravu o događajima vezanim za početak radova u Varšavskoj ulici, a poslijepodne će se još jednom okupiti kako bi izglasali zaključke sjednice, kojoj je nazočio i gradonačelnik Milan Bandić, ali on se ni na prozivke nekih zastupnika nije uključio u raspravu.

"Cijeli dan svađamo se tko je odgovoran za slučaj Varšavska, a najodgovorniji sjedi ispred nas i mudro šuti", rekao je SDP-ovac Tomislav Saucha. Nezavisna zastupnica Vera Šimek Petrinjak prije toga je ocijenila da se projektom Hoto novim sadržajima zatrpava Donji grad i gradsko središte, "što se ne može nazivati uređenjem".

"Gradonačelnik Milan Bandić provocira izjavom da bi trebalo još 15 Horvatinčića da bi se uredilo 15 blokova", ocijenila je i dodala kako je to negiranje povijesne baštine Donjeg grada jer se, kako podsjeća, nikada u bloku nije omogućavala gradnja dok se nije pojavio Hoto-projekt. Prozvala je Ministarstvo kulture da se nije oglašavalo u slučaju Varšavska, a ministra kulture da nije odgovorio niti na jedan od 18 dopisa udruga i institucija, nazivajući ga "ministrom nekulture".

Odgovorio joj je Jasen Mesić (HDZ) navodeći kako je Ministarstvo kulture sazvalo Vijeće za kulturna dobra koje je ocijenilo kako neke stvari nisu dobre, a da je na tom sastanku bila i jedna pročelnica gradskog ureda, koja se, međutim, na to oglušila. "Nije korektno govoriti da se Ministarstvo kulture nije oglašavalo", kazao je Mesić.

Izvanrednoj sjednici Skupštine nazočio je i načelnik zagrebačke Policijske uprave Tomislav Buterin, no ni on se nije uključivao raspravu, iako su zastupnici u nekoliko navrata upozoravali na neprihvatljivost privođenja prosvjednika i gradskih dužnosnika u Varšavskoj. U sjednici je određena stanka, u kojoj bi međustranačka komisija trebala izraditi prijedlog zaključka današnje sjednice, a zastupnici su se ponovo okupiti u 15,30 sati i glasuju o zaključcima. (hina/metro-portal)

20.07.2010. 16:10:47
http://metro-portal.hr/zavrsena-rasprava-o-varsavskoj-zakljucci-danas-popodne/44832/