Metro-portal.hr

objavljeno 11.11.2013. 21:33:00
MA DA?!

Zauzeti muškarci su zanimljiviji od slobodnih?

Vjerojatno je svaka žena u nekom trenutku bacila oko na nekog zauzetog muškarca i pomislila kako bi bilo dobro da je njen

Zauzeti muškarci zabavna su meta
Zauzeti muškarci zabavna su meta (Arhiva)

Zauzeti muškarci zanimljivi su ženama jer im je mozak programiran da požele stvari do kojih je jako teško doći, tvrdi Thomas Lewis, autor knjige A General Theory of Love, uspoređujući želju za nedostupnim muškarcem sa željom za novom torbom ili cipelama koje su se rasprodale. 

Prema njemu, razina dopamina raste kad situacija postane lov na muškarca, jer želja raste s nedostižnošću cilja, luči se sve više dopamina i lov postaje opsesija na koju ste maksimalno koncentrirani. U stvarnosti, kad ne bi bio zauzet, vjerojatno vam ne bi bio ni pola toliko napet.

Uz to, ako je s njim u vezi žena o kojoj imate dobro mišljenje, odmah ćete napraviti mentalnu bilješku da se radi o poželjnom i kvalitetnom partneru. Ipak, uvijek pokušajte zadržati barem minimum prisebnosti, jer znate ga samo u savršenom izdanju, a ne možete znati da li mu smrde noge ili podrigava svakih pet minuta kad je u opuštenijem izdanju.

Zazeti muškarci poželjni su iz još jednog, možda i neočekivanog razloga - predstavlja mogućnost sigurnog flerta. Naime, ako niste sigurni želite li vezu ili neobavezan seks, a hormoni su vam malo podivljali, flert sa zauzetim može vam zadovoljiti apetite barem na neko vrijeme. 

11.11.2013. 21:33:00
http://metro-portal.hr/zauzeti-muskarci-su-zanimljiviji-od-slobodnih/81543/