Metro-portal.hr

objavljeno 18.01.2021. 08:01:00
DARKNET

Zatvoreno najveće ilegalno tržište na Darknetu

Platforma je imala pola milijuna korisnika, a transakcije su obavljane u kripto-valutama i to u vrijednosti od 140 milijuna eura

Zatvoreno, napokon...
Zatvoreno, napokon... (Arhiva)

Serveri DarkMarketa su isključeni, a navodni operater, 34-godišnji Australac, prošlog vikenda je uhićen na njemačko-danskoj granici i nalazi se u pritvoru, priopćilo je državno odvjetništvo u Koblenzu. Pored toga, zaplijenjeno je više od 20 servera u Moldaviji i Ukrajini.

Na DarkMarketu uglavnom se trgovalo drogom, ali i falsificiranim novcem, ukradenim podacima o kreditnim karticama, anonimnim SIM-karticama i malware-softwareom.

Platforma je imala pola milijuna korisnika, a transakcije su obavljane u kripto-valutama i to u vrijednosti od 140 milijuna eura.

Središnji kriminalistički inspektorat u Oldenburgu intenzivno je radio na tom slučaju mjesecima, pod vodstvom Središnjeg pokrajinskog ureda za kibernetički kriminal iz Koblenza, rekao je državni odvjetnik.

Pritom se surađivalo s vlastima iz SAD-a, Australije, Velike Britanije, Danske, Švicarske, Ukrajine i Moldavije. Koordinaciju je preuzeo Europol.

18.01.2021. 08:01:00
http://metro-portal.hr/zatvoreno-najvece-ilegalno-trziste-na-darknetu/129854/