Metro-portal.hr

objavljeno 26.08.2019. 10:29:00
70. DLJI

Zatvorene 70. Dubrovačke ljetne igre

U svom 70. izdanju najveći hrvatski festival okupio je gotovo dvije tisuće umjetnika iz cijelog svijeta

Igre zatvorile vrata...
Igre zatvorile vrata... (Arhiva)

Koncertom talijanskog udaraljkaša Simona Rubina sa Simfonijskim orkestrom HRT-a pod ravnanjem Enrica Dinda te kratkom ceremonijom slaganja festivalske zastave pred crkvom svetog Vlaha u Dubrovniku u nedjelju navečer zatvorene su jubilarne 70. Dubrovačke ljetne igre.

U svom 70. izdanju najveći hrvatski festival okupio je gotovo dvije tisuće umjetnika iz cijelog svijeta, koji su u 47 dana, od 10. srpnja do 25. kolovoza, na 20 scenskih i ambijentalnih lokacija pred oko 60 tisuća domaćih i inozemnih posjetitelja izveli 80 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih, filmskih, likovnih i drugih programa.

Ovogodišnji dobitnici nagrade „Orlando", koju tradicionalno dodjeljuje Hrvatska radiotelevizija za najuspješnija ostvarenja u dramskom i glazbenom dijelu programa, su dramska umjetnica Doris Šarić Kukuljica te violončelist Luka Šulić i pijanist Aljoša Jurinić.

Šarić Kukuljica je nagrađena za ulogu Mare u dramskoj predstavi "Geranium" prema istoimenoj pripovijetci Iva Vojnovića i pripovijetci „Otok" Antuna Šoljana, u režiji Marine Pejnović, a Šulić i Jurinić nagradu su zaslužili sjajnom izvedbom koncerta u prepunom Kneževu dvoru 22. kolovoza. Grand Prix „Orlando" za životno djelo pripao je Milki Podrug Kokotović.

Proračun festivala ove godine iznosio je gotovo 20 milijuna kuna.

26.08.2019. 10:29:00
http://metro-portal.hr/zatvorene-70-dubrovacke-ljetne-igre/120286/