Metro-portal.hr

objavljeno 06.11.2013. 09:01:00
DLAKE

Zašto žene vole muškarce s brkovima i bradom

Zanimljivo je također da je istraživanje pokazalo da je žene u krizi imaju više povjerenja u ljude s brkovima i bradom

Brada se traži!
Brada se traži! (Arhiva)

Studeni je mjesec brkova, tijekom kojega Hrvatska liga protiv raka provodi razne kampanje podrške i edukacije u borbi protiv raka prostate, a muškarci to mogu podržati jako jednostavno - ne briju se.

Zašto žene vole muškarce s brkovima i bradom? Pa, za početak, oduvijek su muškarci željeli pokazati svoju muževnost bradom i brkovima koje su bile simbol moći. Vjerovali ili ne, tijekom srednjeg vijeka je doticanje brade drugog muškarca bila uvreda ...

Kako je pokazalo istraživanje, 98 posto muškaraca na Forbesovoj listi 100 najbogatijih ljudi nema bradu, no s druge strane, jednak postotak opakih frajera - motorista, kauboja, ratnika i sličnih likova imalo je ili jedno ili drugo.

Zanimljivo je također da je istraživanje pokazalo da je žene u krizi imaju više povjerenja u ljude s brkovima i bradom, a znanstvenici to objašnjavaju simbolikom zrelosti i mudrosti koja prati dlake na licu.

Žene vole muškarce zrelog izgleda, s bradom od desetak dana, kako je pokazalo istraživanje u kojem su ženama pokazivali slike muškarca u četiri faze, od glatko izbrijanog do pune izrasle brade. Debelo preko polovice odlučilo se za desetak dana staru bradu.

Ostale su se u većini odlučile za trodnevnu bradicu tipa Clooneyeve, tako da ovaj mjesec svaki muškarac može iskoristiti za isprobavanje ove teorije. Sretno!

06.11.2013. 09:01:00
http://metro-portal.hr/zasto-zene-vole-muskarce-s-brkovima-i-bradom/81436/