Metro-portal.hr

objavljeno 17.06.2012. 08:58:00
PRAVI RAZLOZI

Zašto žene varaju svoje muškarce?

U šumi mogućih razloga nije bilo lako doći do onih koji su zapravo pravi uzroci prevare, a četvrtina svih prevara uzrokovana je alkoholom

Tri su glavna razloga zašto se žene odlučuju na preljub
Tri su glavna razloga zašto se žene odlučuju na preljub (Arhiva)

Prevara je riječ koja se sve češće pojavljuje na naslovnicama, ali i u neobaveznim razgovorima uz kavu. Iskušenja vrebaju sa svih strana, nikad nije bilo jednostavnije prevariti dragu osobu, no zašto to žene zapravo rade?

Škakljivim su se pitanjem pozabavili u magazinu Woman's Health, a tri glavna razloga su prilično prozaična - dosada, nesigurnost u vezi i prestanak zaljubljenosti.

Istraživanje provedeno među čitateljicama iznjedrilo je brojku od čak 58% žena koje su prevarile svoje partnere, od njih čak više od četvrtine zbog alkohola. Nevelikih 18% njih je i uhvaćeno u prevari, dok gotovo polovica smatra da prevaru treba prešutjeti i ponašati se kao da se nikad nije ništa dogodilo.

Naravno, preko pola žena je zabrinuto vara li ih njihov partner, čak 73% vjeruje da su seksi porukice prevara, no s druge strane, dvije trećine njih imalo je aferu s oženjenim muškarcem. Istraživanje se nije zaustavilo samo na seksu, pa je tako dvije trećine ispitanica priznalo da su varale na ispitima, 37% vara same sebe na dijeti, a poseban odnos sa svojom frizerkom žene toliko cijene da ih više od trećine prešuti odlazak konkurenciji na brzu frizuru.

17.06.2012. 08:58:00
http://metro-portal.hr/zasto-zene-varaju-svoje-muskarce/71994/