Metro-portal.hr

objavljeno 20.10.2019. 21:44:00
HE HE

Zašto žene prestaju glumiti orgazme?

Priličnih 58,8 posto sudionica u nekom trenutku glumilo orgazam, ali pokazalo se i da su dvije trećine žena koje su nekad glumile orgazam to prestale činiti

Dosta je bilo!
Dosta je bilo! (Arhiva)

Glumljeni orgazmi događaju se i dalje, iako su istraživanja pokazala da negativno utječu na seksualno zadovoljstvo.

Naime, ako se ponašamo kao da su nam dodiri i tehnike našeg partnera ugodniji nego što svarno jesu, ne samo da njega ne usmjeravamo na bolje, nego i ne možemo ostvariti vlastiti seksualni užitak.

A koliko često žene glume orgazam? Nedavno objavljena studija koju su proveli američka znanstvenica Debby Herbenick i njezini kolege istraživala je stopu žena koje su u nekom trenutku života glumile orgazme, kao i postotak onih koje su prijavile da to više ne čine.

Poseban fokus bio je na ulozi seksualne komunikacije i zadovoljstva.

U studiji je sudjelovalo 1008 žena u dobi od 18 do 94 godine koje su bile dio povjerljivog internet istraživanja. Žene su uglavnom bile heteroseksualne i sve su živjele u SAD-u.

Rezultati istraživanja pokazali su da je 58,8 posto sudionica u nekom trenutku glumilo orgazam, ali pokazalo se i da su dvije trećine žena koje su nekad glumile orgazam to prestale činiti.

Razlozi? Evo ih:

1. Počele su se osjećati ugodnije tijekom seksa, bez obzira na orgazam (46,6 posto)
2. Postale su samopouzdanije (35,3 posto)
3. Počele su osjećati da ih partner prihvaća i da je sretan s njima čak i ako ne dožive orgazam (34 posto)

Ukratko, sva tri razloga pokazuju da ih je u jednom trenutku partner počeo doživljavati drugačije i očito ulagao više truda u cijelu priču... pa shvatite ovo kao recept za dobar seks...

20.10.2019. 21:44:00
http://metro-portal.hr/zasto-zene-prestaju-glumiti-orgazme/121417/