Metro-portal.hr

objavljeno 13.06.2010. 13:52:09
ISPRIKE, RAZLOZI

Zašto vam uskraćuje seks?

Jedna od prednosti dugih veza jest to što postoji osoba nas koju se možete osloniti kad je u pitanu regularan seks...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)

Za muškarce posebno, ovo je vrlo važan dio radi kojeg se obvezuju svojoj partnerici. No postoje slučajevi kada partnerica uvjetuje ili odbija seksualni odnos. Nekim ženama je to navika, dok druge to čine samo u specifičnim situacijama. Muškarcima se ovo čini kao neobična i okrutna kazna. Naravno, postoji razlika između gubitka libida i namjernog izbjegavanja seksa. Kada žena to radi, pokušava poslati poruku. Pogledajte moguće razloge.

Ljuta je - ovo je vjerojatno najčešći razlog. Ako ste je zbog nečeg razljutili, najbolje će vam se osvetiti tako da vam uskraćuje stvar koju toliko želite. Uostalom, posljednja stvar koju žena želi kada ju preplave negativne emocije jest odlazak u krevet. Rješenje za ovo jest da pokušate saznati radi čega ste je naljutili i to ispravite. Ponekad jednostavno priznanje da ste u krivu može pomoći da se smiri.

Dokazuje se - jedan od razloga uskraćivanja jest i želja da pokaže moć nad vama. Ako postoji jedno područje u vezi za koje žene misle da imaju kontrolu, onda je to seks. Možda to radi da pokaže tko je šef u krevetu ili kompenzira nedostatak moći na nekim drugim područjima. U ovom slučaju, najlakši način da završite u krevetu jest davanje komplimenta u vezi njezinih seksualnih mogućnosti. Ako joj priznate da je cijenite, mogla bi shvatiti kako je dokazivanje statusa nepotrebno.

>> Želite li seks u snu?

Manipulira vama - u ovom slučaju očito je da želi nešto. Kada ne uspijevaju druge metode da dobije to što želi, može se odlučiti na uskraćivanje seksa dok ne pristanete. Uglavnom se radi o većoj stvari, a ne o sitnicama poput iznošenja smeća. Najlakši način izlaska iz ove situacije jest da joj date to što želi, no ako to nije moguće, pokušajte ju prizvati razumu.

Dosadno joj je - mogla bi izbjegavati seks s vama jer u njemu više ne uživa. Neke žene su sramežljive po pitanju razgovora u seksualnim problemima, pa umjesto toga jednostavno izbjegavaju cijelu situaciju. Pokušajte predložiti nešto novo. Bitno je da vam oboje bude zabavno te da se stimulira izgubljena strast.

Umorna je - također jedan o mogućih razloga. Možda želite seks više nego ona i jednostavno vas ne može pratiti. Ostale životne obveze je pritišću zbog čega nema snage da uživa u seksu poput vas. Kako biste je oraspoložili pripremite joj opuštajući tretman poput pjenušave kupke ili masaže.

Vara vas - možda ne želi seks s vama jer joj više odgovara s nekim drugim. Ako je ovo slučaj, imate veći problem nego što su svi gore navedeni. Ako sumnjate da vas vara, suočite ju s pitanjima i slušajte njene odgovore te pratite reakcije. U slučaju da se vaše sumnje pokažu opravdanima, morate odlučiti želite li spašavati vezu ili krenuti dalje.

>> Je li seks doista najbolji s osobom koju volite?

13.06.2010. 13:52:09
http://metro-portal.hr/zasto-vam-uskracuje-seks/42472/