Metro-portal.hr

objavljeno 15.10.2019. 20:01:00
SNIFFF :)

Zašto vam partner/ica njuška po mobitelu?

Razlog za to često nije samo ljubomora, naprotiv, navedena radnja može ukazivati na neke druge probleme s kojima se vaš partner ili partnerica bore.

Nema tu jasne granice...
Nema tu jasne granice... (Arhiva)

Ako ste imalo ljubomorna osoba, vjerojatno vam je palo na pamet malo pronjuškati po mobitelu svog partnera/ice... ili ste, što je vjerojatnije, to već i napravili.

Naime, neke su studije pokazale da 34 posto žena i 62 posto muškaraca njuška po partnerovu mobitelu. A razlog za to često nije samo ljubomora. Naprotiv, navedena radnja može ukazivati na neke druge probleme s kojima se vaš partner ili partnerica bore.

(Ne)povjerenje - povjerenje je temelj svake veze. A način na koji i koliko vjerujete svom partneru/ici uvelike ovisi o prošlom iskustvu. Stoga, ako vaš partner misli da mu lažete, možda se opekao u prošlosti.

Nezadovoljstvo vezom - u zdravoj vezi partneri si vjeruju, međusobno se poštuju, a imaju i život i interese van veze. No, ako jedan ili jedna od njih imaju poriv da njuškaju po mobitelu, možda ozbiljno sumnjaju u vlastitu vezu. Možda vaš partner/ica jednostavno nije siguran da stvari idu u dobrom smjeru.

Nisko samopouzdanje - iako onaj koji njuška po vašem mobitelu vjerojatno misli kako druga osoba ima problema s povjerenjem, situacija je zapravo često obrnuta. U većini slučajeva osoba koja čita SMS poruke i mejlove partnera/ice se brine da nije dovoljno dobra.

Nema otvorene komunikacije - ako ste primijetili da vaš partner ili partnerica provjerava vaš mobitel ili mejl umjesto da s vama priča otvoreno, to može biti znak da zapravo nešto skriva. Partner koji je vrijedan vašeg vremena i pažnje neće odbiti poziv da pričate i otvoreno razgovarate o mogućim problemima koje imate.

Želi pažnju - zastanite na trenutak i razmislite koliko ste puta u zadnjih mjesec dana otvoreno razgovarali s vašim partnerom ili partnericom. Je li sve bilo uobičajeno ili je drastično pao broj puta kada ste otvoreno razgovarali? U nekim slučajevima izostanak komunikacije može dovesti do činova kojima se nećete ponositi, poput provjeravanja partnerova telefona iza leđa

15.10.2019. 20:01:00
http://metro-portal.hr/zasto-vam-partner-ica-njuska-po-mobitelu/121313/