Metro-portal.hr

objavljeno 11.01.2014. 23:01:00
LOOL

Zašto treba redovito masturbirati

Masturbacija je normalan dio zdravog seksualnog života, kažu seksolozi koji preporučuju da se džepnim bilijarom bavite često

Igrajte se što više :)
Igrajte se što više :) (Arhiva)

Masturbacija je zdrava i dio zdravog seksualnog života, kaže seksologinja Gloria Brame, a uz to bi je muškarci trebali upražnjavati svakodnevno zbog mnogih zdravstvenih prednosti koje donosi.

Na primjer, masturbacija sprječava razvoj karcinoma, ako je vjerovati australskom istraživanju starom desetak godina koje kaže da više od pet ejakulacija tjedno smanjuje rizik za rak prostate za trežinu.

Uz to, masturbacija pomaže u održavanju čvrstoće penisa, koji isto kao i ostatak tijela s godinama gubi tonus mišića. Redovita masturbacija ili, još bolje, seks jača mišiće na dnu zdjelice što sprječava inkontinenciju i erektilnu disfunkciju.

Redovita masturbacija također sprječava preranu ejakulaciju jer razvija osjećaj kontrole dugotrajnom vježbom, ma koliko ovo zabavno zvučalo. Stručnjaci stoga preporučuju svima koji s tim imaju problema redovitu masturbaciju s vježbanjem odgađanja ejakulacije. 

Ejakulacija, bilo kao posljedica seksa ili masturbacije, jača imunitet povećavanjem razine hormon stresa, kortizola. Možda vam ovo zvuči kontradiktorno, no poznato je da kortizol u manjim količinama pomaže održavati i zadržati razinu imuniteta.

Na kraju, ejakulacija potiče dobro raspoloženje izlučivanjem neurokemikalija oksitocina i dopamina (upravo je orgazam najjači prirodni izvor dopamina). Ako niste znali, sken mozga osobe koja svršava izgleda jednako kao sken mozga osobe koja si je ubrizgala heroin, prema tome, teške droge na stranu, pljunite u ruke i bacite se na posao :)

11.01.2014. 23:01:00
http://metro-portal.hr/zasto-treba-redovito-masturbirati/82625/