Metro-portal.hr

objavljeno 16.08.2015. 20:01:00
HMM :)

Zašto su ranoranioci uspješniji

Ako spadate u one koji ništa ne stižu jer stalno negdje kasne, pokušajte se probuditi ranije - takvi su ljudi dokazano uspješniji

Ranije u krevet, ranije budan ... i uspješan!
Ranije u krevet, ranije budan ... i uspješan! (FreeDigitalPhotos)

Ranoranioci su često meta podsmijeha prijatelja i kolega koji se vole ujutro duže protezati u krevetu, no ako malo bolje pogledamo vrlo uspješne ljude, shvatit ćemo da su oni redom - upravo ranoranioci.

Znanstvenici su se posvetili tom fenomenu i došli su do nekoliko vrlo zanimljivih zaključaka. Za početak, rano buđenje dat će vam mogućnost da u miru isplanirate sve dnevne obaveze prije nego što krenete u radni dan.

Uz to, na taj ćete se način moći posvetiti samo sebi prije nego što okolina počne zahtijevati vašu pažnju i usrećiti se trenucima u kojima možete raditi ono što volite i želite. 

Naravno, takvim planiranjem i kretanjem u dan preuzimate potpunu kontrolu nad njim i svojim aktivnostima, što će značajno smanjiti mogućnost stresa

Naravno, rano ustajanje podrazumijeva i raniji odlazak na počinak i dovoljnu količinu sna, a nakon ustajanja nužna je redovita tjelovježba - dvadesetak minuta treninga tijelu daje energije za sljedećih 12 sati, kao da ste uzeli doping.

Znači, jutarnja rutina trebala bi izgledati otprilike ovako: napijte se vode odmah nakon buđenja, složite krevet (vrlo, vrlo važan faktor uspjeha, vjerovali ili ne), a zatim obavite jutarnji trening.

Nakon toga u miru pojedite zdrav doručak pun vitamina, minerala, zdravih masti i proteina, pa popijte kavu. Tek nakon svega ovoga mirne glave napravite listu prioriteta za dan pred vama i krenite u njega puni energije i poleta, potpuno sigurni u to što trebate raditi.

Nije teško, vrijedi isprobati.

16.08.2015. 20:01:00
http://metro-portal.hr/zasto-su-ranoranioci-uspjesniji/93357/