Metro-portal.hr

objavljeno 30.01.2013. 23:03:00
GRIJTE SE :)

Zašto smo zimi manje napaljeni i kako to promijeniti

Hladno vrijeme snižava i temperaturu tijela, a niža temperatura tijela znači manje uzbuđenja kod oba spola

Pod plahte i na posao :)
Pod plahte i na posao :) (Arhiva)

Hladni dani nekad uzrokuju i hladnoću među plahtama, a razloga za to zapravo ima samo nekoliko, kaže ekipa s menshealth.com. Prije svega, kilice koje smo marljivo skupljali polako ubijaju libido i muškarcima i ženama. 

Lijeka naravno ima, treba pojačati dozu serotonina hranom bogatom bjelančevinama, dodati ugljikohidrata i čašu vina na kraju. Obligatorna čaša vina je zbog istraživanja koje je pokazalo da žene nakon toga imaju jače orgazme.

Hladno vrijeme snižava i temperaturu tijela, a niža temperatura tijela znači manje uzbuđenja kod oba spola. Vjerojatno ne treba posebno objašnjavati da je najbolji lijek za zagrijavanje dodir golih tijela, no možemo i to - stisak tijela povećava razinu oksitocina, što znači da djeluje kao prirodni afrodizijak.

Uz to, još jedan recept za povećavanje šansi da partnerica doživi orgazam - tople noge. Stoga, dečki, vi čarape dolje da ne izgledate kao Mujo u vicevima, a cure slobodno nek navuku ličke čarape, to donosi trećinu veću šansu za dobar orgazam.

Na kraju, ni biologija ne ide na ruku seksu u zimsko doba, jer smo tako biološki programirani da nam libido pada. Recept je i ovdje jednostavan - plava žarulja ili BluWave aplikacija na iPhoneu prevarit će naše tijelo i ono će pomisliti da je zapravo prekrasan i sunčan ljetni dan, kao stvoren za seks.

30.01.2013. 23:03:00
http://metro-portal.hr/zasto-smo-zimi-manje-napaljeni-i-kako-to-promijeniti/76234/