Metro-portal.hr

objavljeno 08.09.2012. 21:20:00
SWOFTIES

Zašto se žene u pedesetima provokativno oblače

Čak dvadeset posto žena kad navrše pedeset godina počinje na sebe oblačiti izazovniju odjeću nego što su nosile kad su bile mlade

Mijenja se cijela garderoba
Mijenja se cijela garderoba (DeviantArt)

Frajera od pet banki koji se trude biti mlađi ima na svakom koraku odavno, likova koji ganjaju bijesne aute čiji je broj konja desetak puta veći od broja godina plavuše koja sjedi na suvozačkom mjestu.

No, sad su i žene dobile ekipu za utrku, a to su swofties, komadi od pedesetak godina koji su se naglo počeli odijevati izazovno i provokativno. Dame uz upadljive dekoltee i kratke minice imaju još jednu zajedničku karakteristiku - nemaju muža.

Bez obzira na to jesu li ga imale ili nisu, swofties žena ima sve više, pa je tako istraživanje internet stranice Isme.com pokazalo da čak dvadeset posto žena kad navrše pedeset godina počinje na sebe oblačiti izazovniju odjeću nego što su nosile kad su bile mlade.

Rezultati istraživanja pokazali su da se nosi dizajnerska odjeća, piju se kokteli sa šampanjcem i posjećuju glazbene večeri i društvena zbivanja. Najveći broj od tisuću ispitanica između 50 i 60 godina rekao je da sada napokon mogu odjenuti što žele, a bome je i svaka deseta potražila partnera na internetu.

Swofties način života toliko se osladio trećini ispitanica da su izjavile da se vjerojatno više nikada neće vezati uz muškarca i skrasiti u kući.

08.09.2012. 21:20:00
http://metro-portal.hr/zasto-se-zene-u-pedesetima-provokativno-oblace/73787/