Metro-portal.hr

objavljeno 23.11.2014. 18:02:00
AAAA!!

Zašto se parovi svađaju tijekom zime

Razloga za svađu među parovima ima uvijek, no većina njih je toliko besmislena da stvarno trebate razmisliti koliko je to produktivno

Meni je zima! A meni vruće!
Meni je zima! A meni vruće! (Shutterstock)

Svađe u vezi ili braku nisu ništa čudno, neki će reći da je to i normalno jer se ipak radi o zajednici dvije osobe koje nisu potpuno jednake, no vjerojatno ste primjetili da postoje razdoblja kad su svađe učestalije.

Jesen je takvo doba, čim počne padati temperatura, rastu tenzije i svađe postaju učestalije, a razlog ne da je banalan, nego je potpuno sumanut s jedne strane, ali i vrlo logičan s druge.

>> Najčešći uzroci svađa u modernim vezama >>

Naime, istraživanja su pokazala da je u hladnim danima najčešći razlog svađa - temperatura životnog prostora, jer je debelo preko trećine ispitanika reklo da se ne može složiti s partnerom oko idealne topline

>> Najgluplji razlozi zbog kojih se parovi svađaju >>

I ovdje su razlike među spolovima zapravo pravi razlog nesuglasica, jer muškarcima obično odgovara nešto niža temperature, dok su žene pristalice više temperature, žaleći se da im je hladno za noge i ruke. 

>> Najčešći razlozi svađa tijekom blagdana >>

Ako imate taj problem, evo rješenja - znanstvenici su izračunali da je idealna toplina za oba spola ravno 22 stupnja. Stoga, namjestite termostat i prestanite se svađati!

23.11.2014. 18:02:00
http://metro-portal.hr/zasto-se-parovi-svadjaju-tijekom-zime/88599/