Metro-portal.hr

objavljeno 10.02.2014. 16:31:53
SAVJETI

Zašto se ne smije preskakati obroke

Ako preskačete obroke, sigurno imate problema s težinom jer ćete prije ili kasnije u danu popustiti napastima nezdrave hrane

Doručak je najvažniji obrok, ali ni ostale se ne preskače
Doručak je najvažniji obrok, ali ni ostale se ne preskače (Shutterstock)

Doručak je najvažniji obrok u danu, kažu stručnjaci i preporučuju da ga se obavezno uzima jer će vam osigurati energiju za cijeli dan, no jedino ako redovno pojedete i ostale obroke, pokazala su istraživanja.

Teorija koja se dokazala u praksi je jednostavna - ljudi koji jedu u redovitim razmacima tijekom dana, počevši s doručkom, u znatno su boljoj mentalnoj i fizičkoj kondiciji od onih koji preskaču obroke i hrane se neredovito.

Tajne zapravo nema, jer osobe koje jedu sve obroke tijekom cijelog dana imaju dovoljno energije, ne pate od manjka hranjivih tvari, pa posljedično imaju više energije, učinkovitije rade i brže misle, a uz sve to nisu podložne naglim promjenama raspoloženja kao oni koji se neredovito hrane.

Neredovita prehrana povlači za sobom glad, koju ćete prije ili kasnije tijekom dana pokušati utažiti na brzinu, nezdravom hranom prepunom šećera, soli i ugljikohidrata. 

Zbog takvog načina prehrane pati vaše zdravlje, a prvi se problemi uočavaju oko struka - kilogrami se nakupljaju "sami od sebe", po vašem mišljenju, no zapravo ste sami odgovorni za takvo stanje. 

Stoga, osim ako stvarno ne nastupi neka Apokalipsa, planirajte obroke i držite se tog rasporeda - za to vam je dovoljno pet minuta dnevno, a koristi za liniju i zdravlje su neprocjenjive. 

10.02.2014. 16:31:53
http://metro-portal.hr/zasto-se-ne-smije-preskakati-obroke/83210/