Metro-portal.hr

objavljeno 04.09.2013. 20:01:00
EHH ...

Zašto neki muškarci ne mogu biti macho

Nije da je svakom muškarcu san da bude macho muškarčina, ali neki to ne mogu biti niti uz najbolju volju

Ne može svatko postati frajer
Ne može svatko postati frajer (Arhiva)

Znate one dečke koji se odmah raspekmeze kad ih netko udari, nogomet im je strani pojam, a i nikad neće izvoditi vratolomije? Očito su ih i znanstvenici sa Sveučilišta Rochester poznavali u dovoljnom broju da pokušaju istražiti u čemu je vic.

Kao i obično u tim slučajevima, krive su majke. Ne zato što su im puštale kosu kao bebama i radile kikice ili im kupovale Barbike umjesto autića i pištolja, nego zato što su koristile previše plastičnih proizvoda punih pehatalata, kemikalijama koje se u plastiku stavljaju kako bi se povećala fleksibilnost i trajnost.

Primjerice, plastične posude u kojima su držale hranu koju su jele tijekom trudnoće najvjerojatnije su bile pune pehatalata koji imaju snažan antiandrogen učinak, pa su djeca koja su bila izložena povišenim koncentracijama tih kemikalija u maternici manje uživaju u grubim igrama i općenito nisu neki partneri za nestašluke.

Osim u posudama, pehatalata ima i u dječjim igračkama, medicinskim pomagalima i sličnim stvarima, pa bi bilo poželjno da tijekom trudnoće koristite dobre stare prirodne materijale za sve što radite, pogotovo ako vam je cilj da sin postane pravi frajer ...

04.09.2013. 20:01:00
http://metro-portal.hr/zasto-neki-muskarci-ne-mogu-biti-macho/80257/