Metro-portal.hr

objavljeno 14.10.2017. 09:01:00
SAVJETI

Zašto ne smijemo imati preširok struk?

Ukoliko osoba želi poboljšati zdravlje i smanjiti obujam struka savjetuje se da poveća unos proteina i zdravih masnoća, jede manje obroka u više navrata, smanji unos ugljikohidrata i pojača kretanje

Smanjite obujam struka!
Smanjite obujam struka! (Shutterstock)

Višak masnoća u području trbuha može osim na nezadovoljstvo fizičkim izgledom utjecati i na zdravlje - na taj se način uzrokuju hormonalni poremećaji, problemi s plodnošću, dijabetes, visoki krvni tlak i problemi sa štitnjačom.

Što ima više masnog tkiva na području trbuha to se manje proizvodi hormon adiponektin koji smanjuje upale i stres te je povezan s hormonom za kontrolu apetita. Na taj se način povećavaju rizici od prejedanja i upalnih procesa u organizmu.

Ukoliko osoba želi poboljšati zdravlje i smanjiti obujam struka savjetuje se da poveća unos proteina i zdravih masnoća, jede manje obroka u više navrata, smanji unos ugljikohidrata i pojača kretanje.

Kako bi se smanjile masnoće u području trbuha savjetuje se povećati unos vlakana, konzumirati sol u manjim količinama, izbjegavati gazirane sokove, konzumirati suncokretove sjemenke, uvlačiti trbuh, šetati, usisavati, konzumirati avokado, izbaciti alkohol te piti što više vode.

Više savjeta pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/Ženski svijet
14.10.2017. 09:01:00
http://metro-portal.hr/zasto-ne-smijemo-imati-presirok-struk/107932/